NIN o bivšem načelniku novosadske policije: U istrazi se pominju Vučević, Veselinović i Stefanović

Nedeljnik NIN u novom broju piše o novim detaljima u potupku protiv bivšeg načelnika novosadske policije, generala Slobodana Malešića.
NIN o bivšem načelniku novosadske policije: U istrazi se pominju Vučević, Veselinović i Stefanović
Foto: 021.rs
Naredbe o produženju tajnog nadzora nad nekadašnjim pomoćnikom direktora policije i sprovođenju istrage protiv njega otkrivaju problematične poslove i kontakte predstavnika vlasti i biznismena sa crne liste, navodi se, između ostalog, u tekstu Vuka Cvijića.
U naredbi od 21. juna 2021. sudije za prethodni postupak, kojom se pro­dužava tajni nadzor nad Malešićem, kao razlog se navode njegovi sumnjivi kontakti pre svega sa sada osumnji­čenim Dženanom Kujovićem.
Samo se konstatuju njegovi kontakti sa tadašnjim no­vosadskim gradonačelnikom Milošem Vuče­vićem i ministrom Nebojšom Stefanovićem bez ulaženja u detalje, dok se sa više detalja opisuju susreti i razgovori sa sumnjivim biznismenom Zvonkom Veselinovićem.
 
Tako se za predstavnike vlasti šturo navodi: "Evi­dentirani su razgovori iz­među Malešića i Miloša Vučevića, bivšeg gradonačelni­ka Novog Sada, u vezi sa strankom koju je Vučević uputio na Malešića", kao i razgovori Malešića sa Nebojšom Stefanovićem, "koji ukazuju na dogovor za ostvarivanje neposrednog kontakta i napomene da bi Malešić voleo da mu se sledeće godine česti­ta Trojica (Dan MUP-a)".
 
U slučaju biznismena sa Kosova navodi se mnogo detaljnije da je Malešić imao "neposredni kontakt sa Zvonkom Veselinovićem u njegovoj kući u Novom Sa­du dana 7. aprila 2021. i putem internet aplikacije u vezi sa proverama koje je vršio Sektor unutrašnje kontrole MUP-a povodom saznanja da pripadnici Žandarmerije obezbeđuju Zvonka Veselinovića i prikrivanja tih činjenica od strane Malešića".
 
Navodi se da su kontaktirali povodom toga da se neime­novanoj osobi bezbednosno interesantnoj omogući ulaz u Srbiju, zatim zbog "hidroelektrane koju Vese­linović gradi na području opštine Priboj, povodom čega je Malešić uticao na rukovodstvo Opštine Priboj".
 
Kontaktirali su, kako se navodi, i "zbog sa­obraćajne nezgode u kojoj je učestvovao Veselinović u Beogradu 8. aprila 2021, pri čemu je Malešić dao smernice da se Veselino­vićev vozač Miljan Dra­gović ne izjašnjava kao pripadnik Žandarmerije policijskim službenici­ma koji su vršili uviđaj".
 
Navodi se i da su kontakti­rali zbog "pokušaja iznude vlasnika 'Pauzi' u Novom Sadu" i "postavljanja eks­ploziva pod vozilo Dali­bora Bogdanovića Boće", ali se ne opisuje više detalja. Bivši policajac Bogdanović ima bogat krivični dosije i sudi mu se zbog otmice, a bio je žrtva nekoliko neuspelih atentata, a jednom je teško povređen u eksploziji bombe podmetnute ispod njegovog vozila.
 
U istoj naredbi kada se opisuje drugi kontakt osumnjiče­nog policijskog generala sa izvesnim Bekirom Dudićem navodi se i da je Zvonko Veselinović kum Malešića.
 
Da podsetimo, general policije i načelnik novosadske policijske uprave Slobodan Malešić uhapšen je u noći posle izbora, a Tužilaštvo za organizovani kriminal osumnjičilo ga je za zloupotrebu službenog položaja i krivično delo trgovina uticajem.
  • xx33 ccc

    12.01.2023 19:20
    Bivši gradonačelnik je toliko blizak sa kriminalnim klanom bio da samo što sa njima nije odlazio na spavanje. I takvi nama danas drže predavanje o vojsci, o vaspitanju dece, o tome šta je temelj dobre porodice itd.
  • pajo patak

    12.01.2023 15:17
    @Da vam kažem
    briga nas šta ti misliš, naš omiljeni filozof i humanista Hari Kalahan, zvani prljavi Hari kaže: mišljenje je kao i dupe, svako ga ima.
  • Bbb

    12.01.2023 13:41
    Www
    Pa sto se cudite! Milos Vucevic se druzi sa krimosima javno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti