"Sokolu" potkresana krila: Zašto voz kod Novog Sada ide sporije?

Preduzeće "Srbija voz" najavilo je danas da može doći do kašnjenja vozova na relaciji između Novog Sada i Beograda.
"Sokolu" potkresana krila: Zašto voz kod Novog Sada ide sporije?
Foto: 021.rs

Kako je saopštilo ovo preduzeće, došlo je do smetnje na infrastrukturnim kapacitetima na delu pruge od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina.

Iz preduzeća nije objašnjeno o kakvim smetnjama je reč, a putnicima se zahvaljuju na razumevanju.

Međutim, saopštenje je objavila i Stranka slobode i pravde, navodeći da su "Železnice Srbije" 10. januara, na četiri deonice pruge između Beograda i Novog Sada naložile mašinovođama da brzinu voza sa 200 kilometara na sat spuste na 160, zbog, navodne "loše geometrije koloseka". 
 
Ono na šta se poziva SSP, odnosi se na delove pruge od Beške do Karlovačkih vinograda, odnosno između Stare Pazove i Inđije.
 
"Do ovakve odluke je došlo jer su mašinovođe prijavile lupanje i podrhtavanje garnitura na pomenutim deonicama uz napomenu da je saobraćaj po projektovanim brzinama nebezbedan. Kako je moguće da potpuno nova skupo plaćena pruga nije izdržala ni deset meseci upotrebe? Da li je moguće i u kom roku otkloniti uočene nedostatke? Ko će snositi troškove popravke? Ko će izvoditi radove kada se zna da neke od kompanija koje su taj posao dobile bez tendera više nisu u Srbiji? Ko je vršio nadzor i dao saglasnost za korišćenje pruge koja, sada je jasno, nije urađena kako je trebalo? Ovo su samo neka od pitanja na koja su dužni da građanima odgovore nadležni u Vladi i u Železnicama Srbije. Uz naravno sankcije za one koji su odgovorni za to što srpski 'soko' od 10. januara sporije leti", navodi se u saopštenju.
  • Lalos

    16.01.2023 13:47
    SNS vozovi-botov
    Ovi SNS botovi i sendvicari su mi najsladji u svojim komentarima.
    Toliko ste ne sposobni, obracam se sns i njegovim botinama-sendvicarima, da ne mozete od tudjih para da napraviti nista sto valja za ovaj narod kome i VI pripadate. Ali to vi ne razumete,jer ne mozete toliko da dobacite svojim intelektom!
  • Ja

    16.01.2023 10:49
    Podrška za sokola....
  • VV

    16.01.2023 10:02
    Kasnjenje je...
    ... zbog pasoške kontrole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti