Predloženi dobitnici Februarske nagrade, među njima Stefan Milenković i direktorka Isidorine

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Novog Sada prihvatila je pet inicijativa za Februarsku nagradu za 2022. godinu.
Predloženi dobitnici Februarske nagrade, među njima Stefan Milenković i direktorka Isidorine
Foto: 021.rs

Predloženi kandidati su direktorka Gimnazije "Isidora Sekulić" mr Ružica Vukobratović (podnosilac inicijative Savet roditelja Gimnazije "Isidora Sekulić", prof. psiholog Biljana Matić i prof. Jelena Gruba), prvakinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta Ana Đurić (podnosilac inicijative Srpsko narodno pozorište, Udruženje baletskih umetnika Vojvodine i Baletska škola u Novom Sadu), violinista, redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad mr Stefan Milenković (podnosilac inicijative Udruženje građana VALMARO TRIO i Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu), direktor Folklornog udruženja "Veliko kolo" iz Veternika Milan Veselinović (podnosilac inicijative Dušica Družetić) i profesor u penziji mr Boško Brzić (podnosilac inicijative Vladimir Cvijić Spremo).

Na sledećoj sedici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.
 
Među prethodnim dobitnicima su kompozitor Stevan Divjaković, Ivana Španović, Tihomir Vejnović, i drugi.
  • Folkloraš

    13.01.2023 16:43
    Veteran
    Milan Veselinović, nemam dilemu!!! Stefan jeste ime ali je ovde na privremenom radu...
  • r

    13.01.2023 13:15
    r
    Da je javno glasanje, moj glas bi išao Milanu Veselinovići ,maladom čoveku koji sa puno ljubavi sklanja decu sa ulice , na koncertu u SNP u bio je ogroman broj dece, koji se uz pesmu i igru druže, socaijalizuju, bar to vreme ne provode na telefonima.Već godinama ga ta nagrada zaobilazi,koju stvarno zaslužuje.
  • Nagradu

    13.01.2023 10:54
    Treba dati
    Nekome iz EPKa.

    Oni bas razbijaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti