Poznati "antifeminista" promoviše knjigu u Arhivu Vojvodine - protiv feminizma u "borbi za veru"

U Arhivu Vojvodine će se u ponedeljak promovisati knjiga "Feminizam i teologija: puzajuća jeres feminističke teologije" Vladislava Đorđevića, po kojem je "feminizam ideologija lezbejki i biseksualki".
Poznati "antifeminista" promoviše knjigu u Arhivu Vojvodine - protiv feminizma u "borbi za veru"
Foto: 021.rs
Kako su najavili, promocija knjige održaće se u ponedeljak, 16. januara, u 18 časova.

Osim autora, protivnika "feminističke ideologije" i pobornika "maskulizma", na promociji će učestvovati i visoka funkcionerka Pokreta "Živim za Srbiju" Milina Dorić, poznata po antivakserskim stavovima, spisateljica Tatjana Poterjahin, kao i Viktor Radun.

Đorđević je autor nekoliko knjiga, kao što su "Prednosti žena", "Feminizacija Srbije", "Mit o patrijarhatu", "Zanemarivanje biologije u društvenim naukama", "Borba za veru", koja u podnaslovu ima dodatak: "hrišćanski odgovor na feminističku teologiju". 
 
Neke od Đorđevićevih tvrdnjih su izuzetno problematične. Tako je, kada je osuđen bivši čelnik Opštine Brus Milutin Jelačić Jutka zbog nedozvoljenih polnih radnji nad Marijom Lukić, Đorđević na stranici Pokreta "Živim za Srbiju" objavio tekst pod nazivom "Apel porodičnim ženama" u kome Mariju Lukić naziva "nekulturnom i nečestitom ženom".
 
U istom tekstu feministkinje naziva "mizandrijskim lezbejkama", citirajući poslovicu da "ker ne skače na kuju dok ona ne mahne repom".
 
"Muškarčevo seksualno ponašanje je velikim delom uslovljeno ženinim seksualnim ponašanjem. Kako kaže narodna mudrost - ker ne skače na kuju dok ona ne mahne repom... Žena koja se pristojno ponaša i odeva ima malo šansi da bude obasuta lascivnim porukama, a još manje da bude seksualno napadnuta", napisao je Đorđević tom prilikom.
 
U jednom komentaru na društvenim mrežama napisao je da su napadi na Milutina Jelačića Jutku, Miroslava Miku Aleksića, Branislava Lečića i Dragana Markovića Palmu "deo iživljavanja okupacionih vlasti uz pomoć drugosrbijanaca uopšte, a posebno feminista", te da je cilj "uništenje heteroseksualnih alfa muškaraca". 
Takođe je pisao da su pravni institut nasilja u porodici "izmislile lezbofeministkinje sa ciljem uništavanja muškaraca, brakova i porodica", da se žene žale na nasilje u porodici jer je to "nešto moderno", kao i da je psihičko nasilje žena na muškarcima davanje lažnih obećanja "seksualne prirode". 
 
Naveo je, u jednoj objavi, i da je "jedan od osnovnih uzroka dekadencije srpskog društva odsustvo patrijarhalnog vaspitavanja devojaka", tvrdeći da devojke treba da budu "ponizne i čedne".
 
Đorđević nalazi i da je problem kada se žene "previše" obrazuju, jer im se onda podižu kriterijumi za brak, tvrdeći da će one postati "žrtve svog akademskog uspeha".
 
Povodom "ugošćavanja" ovakvog događaja pisali smo i Arhivu Vojvodine da ih pitamo da li su upoznati sa stavovima Vladislava Đorđevića i da li su, uprkos istima, omogućili organizaciju ovakvog događaja.
 
Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor. 
  • Златенко Кузминац

    15.01.2023 06:56
    Сукоб. Мишљења
    Размишљање.о тако осетљивој теми је увек корисно и увек открива истине и заблуде кроз напредовање људске заједнице подржавам еманципацију и образовање женске популације у свим животним аспектима
  • Marko

    14.01.2023 20:25
    @Limanac
    Sporno je to što su njegovi stavovi i stavovi pratilaca mu pseudonauka i zapravo ideološki a predstavljeni kao naučni. A eto ima i nekih ideologija koje nisu dozvoljene i nisu puko drugačije mišljenje kao što biste vi voleli, recimo nacizam i fašizam oko čega se sav civilizovan svet slaže, što mi nismo očito. Prvo on bi morao da razjasni o kom tačno feminizmu govori, mada opet ne bi bio u pravu za mnoge tvrdnje, jer ih ima više a ne samo jedan. To nije heterogena ideologija. Dalje da ne pričam kakve budalaštine iznosi plus je i uvredljiv poredeći žene sa kučkama. Svakome normalnom bi to bilo dovoljno da ga odbije.
  • Лиманац

    14.01.2023 12:46
    Шта је спорно?
    Хоћемо ли укидати слободу мишљења и говора због мањег дела нашег друштва који не може да поднесе другачије ставове од својих?

    Господин није женомрзац, већ противник идеологије феминизма.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti