Gradonačelnik o napadu na "Crni ovan": Nedopustivo nasilje, Novi Sad neguje antifašističku tradiciju

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić osudio je sinoćni napad na novosadski lokal "Crni ovan", u kom su povređene dve osobe.
Gradonačelnik o napadu na "Crni ovan": Nedopustivo nasilje, Novi Sad neguje antifašističku tradiciju
Foto: 021.rs

U reakciji Đurića na ovaj napad najpre se čestita policiji na "brzoj i efikasnoj akciji na otkrivanju i privođenju troje osumnjičenih za nasilništvo u centru Novog Sada". 

"Apsolutno je nedopustivo nasilje, kao i raspirivanje nacionalne i verske mržnje i netolerancije u našem gradu koji vekovima neguje zajedništvo, dobre komšijske odnose i antifašističku tradiciju. Očekujem da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji ovog incidenta, i da će biti adekvatno kažnjeni oni koji su učestvovali u njemu", poručio je gradonačelnik Milan Đurić.

Napad na "Crni ovan", lokal prepoznat u novosadskim antifašističkim krugovima, izazvao je niz osuda. Reagovale su opozicione stranke, a oglasila se i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
 
Ona je navela da "napad ekstremističkih grupa uz upotrebu fašističkih simbola zabrinjava jer svaki pojavni oblik jedne od najopasnijih ideologija ukazuje na nepoznavanje istinskih stradanja do kojih je fašizam doveo".
 
 
Zbog napada na "Crni ovan" uhapšene su tri osobe. Oni se terete za nasilničko ponašanje.
 
U napadu je modrice zadobio vlasnik lokala, dok je jedan od gostiju zadobio posekotinu. 
  • G

    17.01.2023 10:45
    G
    To su oni sto saraju NS i nose zastave kao podršku Putinu za 2 crvene!
  • Bisa

    17.01.2023 10:18
    CRNI PANTER
    Crni Panter vezba ispred ogledala.
    Cak je stigao i do Beograda da se sa sefom slika. To je dozivljaj veka. Tesko narodu sa ovakvim panterima.
  • Zemlja čudesa

    17.01.2023 08:28
    Gle ko govori!
    Preletači iz Radikala koji su na vlasti u Novom Sadu nisu promenili ništa osim imena. To su i dalje oni što Mađarima spremaju jedan, a Slovacima dva sendviča. U duhu tradicije antifašizma NS podiže čak i spomenik fašistima osuđenim za ratne zločine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti