O unapređenju turističke ponude Fruške gore sastanak u Pokrajinskoj vladi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.
O unapređenju turističke ponude Fruške gore sastanak u Pokrajinskoj vladi
Foto: 021.rs
Mirović i Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ, s obzirom na to su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji.
Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koja će biti realizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom.
Mirović je izjavio da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori, te da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva.
 
Ministar Memić istakao je da se priprema dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj i pripada, i da bi se sačuvala zelena oaza koju Vojvodina ima.
 
Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka "Fruška gora" Živko Cvetković.
  • Hani

    18.01.2023 09:13
    Izgradnja info centra?Znaci,jos desetine zaposlenih o nasem trosku.Ovi naprednjaci od svakog dinara koji se slije u drzavnu kasu ukradu pola.
  • Jelena

    18.01.2023 07:19
    Ajde!
    Nije sramota što ne znate šta je nacionalni park, kako se postupa i koja su pravila. Priroda sama sebe obnavlja. Potrebno je sao divlje šiblje eliminisati i omogućiti da plemenito drvo bolje diše.
    Do sada svaodnevna bučna seča, divljanje kvadova, motorciklova i biciklova rasterali su živa šumska bića pa ih srećemo u gradu.
    Ajde vidite pravila nacionalnih parkova u okružeju pa primenite, ne izmišljajte toplu vodu. Naučite nešto o flori i fauni, biologija, zologija...
    Ima gde to piše.
    Osim ako grešim da imate dobru volju pa želite da betonirate kao što je Galens već učinio sa brdom Kesten. Ako imate nameru da podignete hotele, privatne zgrade itd.
    Predlažem da nekoliko planinarskih domova sagradite. Bilo ih je. Kada ih je bilo omladina je živela zdrav život, planinarila je i boravila u domovima gde su ponude bile pristupačne. Sada je omladina po ulicama, kockarnicama i kafićima i divlja, jer snagu nema gde da potroši pozitivno.
    Izgleda baš sam luda što ovo pišem, čitaju oni koji znaju a ništa ne
    mogu da pomognu. Botovi ni ne čitaju, kod prve kritike lupe_ palac dole i dokle ćemo, pa dok ne uništimo i ovo malo što je ostalo.
  • Lola

    18.01.2023 07:06
    Nista ne pipajte dok ne odete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti