Zajedno: Stanovnici Podbare spremaju peticiju - za grad dostojan 21. veka

Gradski odbor Zajedno navodi da stanovnici podbare žive bez uređenih trotoara, parking mesta, te sa lošom ili nepostojećom uličnom signalizacijom i infrastrukturom.

Navode da je Podbara nebezbedna za sve učesnice u saobraćaju, a naročito one najmlađe.

Problemi sa trotoarima su najizraženiji, navode, u ulicama Đorđa Rajkovića, Patrijarha Čarnojevića, Filipa Višnjića, Belih njiva, Jug Bogdana i Tekelijinoj gde, pored toga što se nalaze u lošem stanju, dodatan problem stvaraju nesavesni vozači koji svoja vozila parkiraju na trotoare van označenih parking mesta i na taj način onemogućavaju njihovu prohodnost. 

"Tu posebno treba istaći prostor oko osnovne škole 'Ivan Gundulić' gde deca moraju da se kreću kolovozom zbog zakrčenosti trotoara.  Podsećamo javnost i da su se građanke i građani više puta obraćali nadležnim institucijama, kao i predstavnicima MZ Podbara, bez uspeha. Podsećamo i na činjenicu da projekat Trotoari na Podbari, premda usvojen još 2021. za mandata Miloša Vučevića, a koji nije propuštao priliku da se istim pohvali, nikada nije sproveden u delo", navode u Zajedno.
 
Ova stranka zahteva od gradskih vlasti da ispuni potrebe stanovnika Podbare da imaju pristojni i bezbedno uređen kraj.
 
"Insistiramo na ispunjenju obećanja i obaveza preuzetih usvojenim projektom Trotoari na Podbari. Poručujemo vlastima da ćemo istrajati u našoj borbi za dostojanstven grad, dostojan 21. veka. U narednih nekoliko dana očekujemo peticiju udruženih građana i građanki Podbare, gde planiramo da maksimalno pomognemo tim ljudima da se izbore za dostojanstven grad, dostojan 21. veka", zaključuje se u saopštenju.
  • Sanja

    31.01.2023 15:55
    A trotoari u Gundulićevoj....
    Trotoari u Gundulićevoj su na različitoj visini, od zgrade do zgrade razlika i do pola metra u visini, negde visina premoštena "rampm" , negde stepenicama, pa malo betona, malo behaton kocki, malo asfalta. Nema čega nema. A tek što se u pojedine zgrade ulazi stepenicama direktno sa trotoara koji su zbog toga suženi na 0,5m. Zdravo pameti, ko vam dade diplome?
  • Dejan

    21.01.2023 06:41
    Problem je što se ne drže obećanja. Ako je rečeno da će se izgraditi trotoari 2022. godine to se trebalo i desiti. Zar prazna obećanja nisu najbezobrazniji način dobijanja političkih poena?
  • Dejan sa Popovice

    20.01.2023 08:18
    Veoma su mudri
    Na Podbari se zida od kraja 90- tih,a ovi sada primetili i sada se kao bune.Kalkulanti hoće političku korist.Živim u ul.Kozačinskog isto na Podbari.Pre 3 ( tri ) godine je obnovljena kao i prvi deo D. Vasiljeva,Stevana Milovanova,deo D.Vasiljevića sve je odlično uređeno.Zato što je moglo,ima prostora i za trotoar i za pešačke staze i za drvored koji je sačuvan,a posađena su i mlada stabla.To je u Bele Njive,Jug Bogdana,Filipa Višnjića i većini drugih ulica nemoguće.Iz jednog očitog razloga,nema dovoljno prostora za pešake,automobile i zelenilo.Izgradile su se stambene zgrade u uskim ulicama.Tako je i u Šumadijskoj i oko nje.Jednostano popravke više nema.Pre dvadesetak godina sve je završeno.Obratite se Pajtiću i Igoru Pavličiću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti