Novosađanki Svetlani Vunić u borbi protiv tumora potrebna pomoć

Tridesetpetogodišnjoj Novosađanki Svetlani Vunić potrebna je pomoć u lečenju izuzetno teške maligne bolesti, protiv koje se bori već petu godinu.

Fondacija "Budi human" poziva sve građane voljne da pomognu da to učine na više načina, a kako bi ova žena nastavila lečenje u Turskoj.

Svetlana je u julu 2019. godine operisala tumor leve potkolenice u Instututu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica u Beogradu. Primala je hemioterapiju na Institutu za onkologiju u Kamenici zaključno sa novembrom 2019. godine, nakon čega je odlazila na redovne kontrolne, specijalističke preglede koji su bili uredni.

Poslednji nalaz koji je bio bez znakova lokalnog recidiva, uz dalju regresiju postoperativnih promena, urađen je 31. januara 2020. godine.
 
Tri godine kasnije, u novembru 2022, nakon uočenih patoloških promena na skeneru grudnog koša i biopsije otkriveno je da Svetlana ima metastazu na plućima prethodno dijagnostifikovanog tumora.
 
Pošto je promena bila blizu velikog krvnog suda, moralo se hitno reagovati, pa Svetlana odlazi na precizno zračenje u Tursku. Porodica je uz pomoć rodbine uspela da sakupi novac za dosadašnje Svetlanino lečenje u Turskoj, a za dalji nastavak lečenja neophodna joj je pomoć svih koji mogu da pomognu.
 
Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, hemioterapije, imunoterapije, zračne terapije, medicinska ispitivanja i dijagnostiku, specijalističke preglede i konsultacije, lekove i suplemente, laboratorijske analize kao i troškove puta i smeštaja tokom lečenja. Potrebno je ukupno 6,6 miliona dinara.
 
Možete da pomognete slanjem SMS poruke sadržine 1421 na broj 3030, koja se tarifira 200 dinara.
 
Možete i direktno da uplatite sredstva na dinarski račun 160-6000001511380-77, kao i na devizni račun 160-6000001512012-24.
 
IBAN:
 
RS35160600000151201224
 
SWIFT/BIC:
 
DBDBRSBG
 
U opciji je i skeniranje NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti