Novosadsko pozorište slavi 49. rođendan: Počinje rođendanska nedelja

"Rođendanskom nedeljom", Novosadsko pozorište/Újvidéki színház počinje proslavu 49 godina postojanja.

"Novosadsko pozorište drugu polovinu ove sezone nastavlja sa istim pozitivnim elementima svog rada, kao što je to bilo u prethodnoj godini. Januar mesec rezervisan je za proslavu našeg rođendana, kao što smo to činili i ranijih godina. Naša zamisao jeste da proslavimo sa malo skromnijim programom, jer nas sledeće godine čeka jubilarni 50. rođendan", izjavio je direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel.

U okviru rođendanske nedelje, od 23. do 27. januara, publiku očekuje pet gostujućih predstava.
"U ponedeljak, 23. januara, publika će moći da pogleda monodramu Viktora Klema, a u pitanju je 'Kontrabas' Patrika Ziskinda. U utorak, 24. januara, dočekujemo goste iz Narodnog pozorišta iz Sombora, a na sceni je 'Tramvaj zvani želja' Tenesija Vilijamsa. Sreda, 25. januar, rezervisana je za dečju predstavu 'Gergeljova soba' Dečjeg pozorišta iz Subotice. U četvrtak, 26. januara, ansambl Drame na mađarskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta izvešće predstavu 'Ne mogu da živim bez muzike' Žigmonda Morica, dok je u petak, 27. januara, na sceni 'Sin zemlje' pozorišta 'Deže Kostolanji' iz Subotice", najavio je umetnički direktor Novosadskog pozorišta Robert Lenard.
 
Sve predstave počinju u 19 časova, osim "Gergeljove sobe", koja će biti izvedena od 18 časova.
 
U februaru, publiku očekuje premijera "Antigone", u režiji Romana Nikolića.
 
"Antigona je borba etike i lične odgovornosti čoveka u odnosu prema konfliktu. Mi se kroz samu Antigonu bavimo marginalizovanim i stigmatizovanim društvima i zajednicama koje govore o sebi, svojim problematikama i svojoj istini. Publika će moći da vidi jednu nesvakidašnju i savremenu Antigonu, možemo reći da će to biti predstava prema motivima i emociji same Antigone", reči su reditelja Romana Nikolića.
 
U toku je i konkurs za izbor novog direktora Novosadskog pozorišta, a imenovanje se očekuje najkasnije za dva meseca.
 
"Mislim da je najveći uspeh za proteklih deset godina to što je Novosadsko pozorište sačuvalo integritet. Nije potpalo ni pod kakav nepozorišni i neumetnički uticaj bilo koje vrste", ocenio je Valentin Vencel, koji je na mestu direktora ovog teatra proveo prethodnu deceniju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti