APV: Nepotrebno i štetno zasipanje gradskih saobraćajnica ogromnim količinama soli

Akcija progresivne Vojvodine smatra da javne službe Novog Sada ovih dana nepotrebno zasipaju saobraćajnice, autobuska stajališta, mostove i javne parkinge u gradu ogromnim količinama industrijske soli
APV: Nepotrebno i štetno zasipanje gradskih saobraćajnica ogromnim količinama soli
Foto: 021.rs
Kako navode, to se događa uprkos tome što se ne očekuju obilnije snežne padavina u Novom Sadu niti formiranje snežnog pokrivača, a temperatura je iznad nule.
na kraju biti isplaćeni sredstvima Novosađana.
Akcija progresivne Vojvodine apeluje da se prekine s tom praksom, koja se više ne primenjuje u savremenim evropskim gradovima.
"Prekomerno soljenje ulica dovodi do oštećenja tek rekonstruisanih saobraćajnica, truljenja konstrukcija mostova, kontaminacije vode i zemljišta, što opet uzrokuje sušenje zasađenih sadnica i odumiranje stabala. Krajnji rezultat su dodatni bespotrebni milionski troškovi koji će na kraju biti isplaćeni sredstvima Novosađana", navodi APV.
 
Juče je tokom prepodneva sneg padao u Novom Sadu, ali se nije zadržavao na saobraćajnicima. Od jutros ponovo pada, a zimske službe su ponovo na terenu.
  • deda

    22.01.2023 23:16
    @NS boy
    Zaista bih voleo da znam o kakvoj kosuljici na asfaltu pricate. Neko Vas je zestoko slagao.
  • Jole

    21.01.2023 19:49
    Bolje CaCl radi do minus 20.
  • Marko

    21.01.2023 18:46
    Soljenje ulica
    Ne znam sta ce biti kad bude -10°kad napada sneg zalede se ulice a niko ne ocisti ne baci se so jer je moja cerka pre par godina u decembru mesecu pala na ledja i polomila deveti prsljen,lezala nepokretna sest nedelja i bilo je pitanje da li ce moci ustati i san danas ima velike posledice i ide na rehabilitaciju!Tog dana kad sam bio u bolnici pet zena dovezeno je sa slomljenim nogama ,rukama kukom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.