Mirović: Impresioniran sam radovima, Fruškogorski koridor i brza pruga su simbol razvoja Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas sa direktorom "Koridora Srbije" Aleksandrom Antićem, radove na izgradnji Fruškogorskog koridora.
Koridor će u dužini od 45,2 kilometra povezati Novi Sad i Rumu, i u čijem okviru će biti izgrađen i najduži tunel u Srbiji, dugačak tri i po kilometra.
U toku su radovi na tunelu "Iriški venac" i na izgradnji mosta preko Dunava između Kovilja i Petrovaradina, koji je takođe deo Fruškogorskog koridora.
"Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz (kineske) kompanije CRBC i njihovi brojni podizvođači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta - mostu i tunelu - koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem", naveo je Mirović.
 
Dodao je da se radovi odvijaju prema planu, uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koji se osećaju i u Srbiji.
 
"Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti - za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije", istakao je Mirović.
 
Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC i Ambasade Kine.
 
"Došao sam na gradilište da čestitam Kinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Kine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata", dodao je Mirović.
  • Laloš

    22.01.2023 08:56
    Hoće li umesto asfalta biti postavljen behaton?
  • J49

    21.01.2023 23:46
    Auto-put Novi sad-Sabac-Loznica pre 15 godina kostao je 180 mil.eura.
  • Gradjanin

    21.01.2023 20:46
    Srozao je ugled pokrajinskih institucija do krajnjih granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti