Smenjen predsednik Saveta Pravnog fakulteta Dragan Milkov

Nastavno-naučno veće Pravnog fakulteta u Novom Sadu razrešilo je dužnosti predsednika Saveta tog fakulteta Dragana Milkova zbog "nesavesnog i neurednog rada".
Smenjen predsednik Saveta Pravnog fakulteta Dragan Milkov
Foto: 021.rs

Vršilac dužnosti dekana tog fakulteta Tatjana Bugarski pozvala je Savet fakulteta da postupi po odluci Veća, navodi se u zapisniku u koji je Beta imala uvid, i da imenuje novog člana Saveta.

Za razrešenje Milkova glasalo je 14 članova Veća, jedan je bio protiv, a jedan uzdržan, piše u zapisniku.
Podsećamo, Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je profesor Dragan Milkov u sukobu interesa jer je vlasnik preduzeća "Kruška" iz Bačkog Petrovca, član Nadzornog odbora Slobodne carinske zone i predsednik Saveta Pravnog fakulteta, što je funkcija na kojoj ne može više da bude.
 
Uprkos takvom rešenju Agencije, on je ostao predsednik Saveta fakulteta.
 
U obrazloženju odluke o razrešenju se navodi da Milkov nije stavljao na dnevni red sednica Saveta predlog kandidata za dekana, iako je bio obavezan da to učini.
 
Dekan Pravnog fakulteta i visoki funkcioner Nove Demokratske stranke Srbije Branislav Ristivojević smenjen je u julu prošle godine većinom glasova članova Nastavno-naučnog veća i Saveta fakulteta.
 
U zahtevu za smenu Ristivojevića, bilo je navedeno da je "donosio odluke samovoljno, da je funkciju koristio za ostvarivanje političkih ciljeva, kao i da je nenamenski trošio sredstva".
 
Tada je kao jedan od razloga za smenu Ristivojevića navedena i njegova "otvorena podrška Rusiji u agresiji na Ukrajinu".
  • Novosadjanka

    23.01.2023 15:12
    Posle 40 godina rada, mislim..
    Ako ćemo iskreno, posle mog pravničkog radnog iskustva od 40 godina, sve vreme u organima uprave, ja zadnjih 20 godina nisam upoznala ni jednog pravnika koji je znao upravno pravo. Deca su po pitanju upravnog prava neupotrebljiva u praksi, kao da ovaj predmet nisu učili i polagali. Ista je priča i sa studentima sa državnog i sa privatnog fakulteta. Moje skromno mišljenje je da su studenti iz straha biflali predmet upravnog prava napamet, a da nisu ništa naučili što bi mogli primeniti u praksi. Ako su nam ovakvi pravnici, onda se pitam ko je tu u obrazovnom sistemu zatajio, kakvi su ti profesori što tu decu uče. Za upravno pravo kod dotičnog gospodina se zna da postoji veliko iživljavanje, ali ne mislim da je to pravi sistem rada, jer kada neko od svog predmeta napravi bauk, to čini sa razlogom, ne mislim da je to u interesu studenata, već da sebi da na značaju da bi kroz posao i život mogao neke druge stvari lakše da odradjuje i da mu sva vrata svugde budu otvorena, jer svaki roditelj će za svoje dete sve što može uraditi.
  • Xexe

    22.01.2023 21:20
    Volela bih da vidim kod njega na ispitu ove pametnjakoviće koji ga hvale, a ne znaju ni koji predmet predaje. :)
  • dipl.pravnik

    22.01.2023 19:37
    Ne zasmejavajte me
    Nemojte me zasmejavati da su kod njega svi znali koji su prošli. Ne poznajem ni jednog uglednog profesora da se obogatio od prodaje knjiga i profesorske palte. Pričajte to nekom drugom. Ako je njegov predmet bio tako važan, ja ne poznajem ni jednog vrhunskog pravnika u Novom Sadu, a poznajem ih jako puno koji nemaju pojma o upravnom pravu. Onda vas pitam da li su to bili studenti koji su gradivo napamet biflali, pa su u praksi neupotrebljivi, ili o čemu se radi.....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti