Neuspela nabavka punjača za električne autobuse, firme tražile znatno više novca

Grad će morati da ponovi tender za gradnju punjača za električne autobuse jer prva nabavka nije uspela.
Neuspela nabavka punjača za električne autobuse, firme tražile znatno više novca
Foto: 021.rs
Na upravo poništenom tenderu, čija je vrednost procenjena na 15 miliona dinara, stigle su dve ponude koje su bile znatno više, što je razlog obustavljanja nabavke.

Grupa ponuđača "Energotehnika-Južna Bačka" i "Geotehnika" iz Novog Sada ponudili su cenu od 23,9 miliona dinara, dok su "Struja" i "AB & CO" ponudili da posao urade za 21,4 miliona dinara. Osim toga, druga grupa ponuđača nije dostavila odgovarajuću bankarsku garanciju. 

Očekuje se da će nabavka biti ponovljena, jer su punjači neophodni kako bi deset novih električnih autobusa, koji bi trebalo da uskoro pristignu, imalo mesto za punjenje. 
 
Dva punjača bi trebalo da budu instalirana na okretnici ispred Železničke stanice, kao i na kružnom toku na Bulevaru Jovana Dučića.
 
Električni autobusi će se kretati na trasi linija 2, 4, 8, 9 i 11. 
  • Manki

    24.01.2023 12:06
    @Janki
    Čekaj prvo da stignu autobusi, pa tek onda blokiraj.
  • S56

    24.01.2023 07:46
    Mora nešto da se drpne
    Propala kombinacija, pa mora da se raspiše novi tender.
  • nisam robot

    23.01.2023 23:07
    Sa dolaskom ovih autobusa,a naročito njihovim održavanjem-gsp će definitivno da potone(početak je bio sa turskim autobusima)-ovo će biti tačka na preduzeće.
    Radim u ovom preduzeću i tvrdim da nema inženjera koji zna kako "funkcioniše"gasni autobus a kamoli ovi na baterije,radnike šalju na neke obuke gde se upoznavaju sa istoriom preduzeća i vlasnicima istih-a,o samom održavanju--to je smešno
    a alat i delovi- to je za plač-
    znači 1-2 godine i pa pa....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti