FOTO: Posetioce Petrovaradinske tvrđave sačekalo upozorenje na "otrovni gas", evo o čemu je reč

Stepenice koje vode od Podgrađa do sata na Petrovaradinskoj tvrđavi zatvorene su za prolaz zbog hemijskog uništavanja crva u Crkvi Svetog Jurja.
FOTO: Posetioce Petrovaradinske tvrđave sačekalo upozorenje na "otrovni gas", evo o čemu je reč
Foto: 021.rs
U "Ciklonizaciji" za 021.rs kažu da bi tretiranje prostora trebalo da bude završeno do petka, te će do tada biti onemogućen prolaz ovim delom kompleksa Petrovaradinske tvrđave.
Ispred stepenica, kao i na izlazu iz tunela, postavljena je metalna ograda sa upozorenjem na "otrovni gas", a prisutni su i radnici "Ciklonizacije".
Oni dežuraju kako bi građanima objasnili o čemu je reč, te da koriste neki od drugih prilaza da bi se popeli na plato Petrovaradinske tvrđave.
 
U "Ciklonizaciji" objašnjavaju da se zaštita u Crkvi Svetog Jurja radi u dogovoru i pod nadzorom Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.
 
Tretman se sprovodi kako bi se sprečilo da se crvi nastanjuju u drvenariji unutar crkve, čime čine štetu na mnogim predmetima ovog objekta pod zaštitom. 
 
  • /

    24.01.2023 21:42
    /
    @Hm
    to stepeniste su spomenici jermenskog groblja koje su komunisti ugradili.
    toliko o kulturi secanja i toliko o njihovom obozavanju
  • Anti Karen

    24.01.2023 19:07
    @Bananamem
    Zato što cilj tih upozorenja i nije da tvoja znatiželja bude zadovoljena, nego da SE NE OTRUJEŠ.
  • Hm

    24.01.2023 18:18
    Hm
    Popravite više te stepenice koje vode na tvrdjavu. Sve je devastirano i uništeno. Gadim se kad vidim Tvrdjavu, vonja iz Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti