Vozači, obratite pažnju: Počinje sa radom novi semafor u Novom Sadu

Novoizgrađeni semafor u zoni raskrsnice puta Novi Sad - Zrenjanin i saobraćanice koja vodi ka Radnoj zoni Kać, počeće danas, 25. januara u 10 časova sa redovnim radom.
Vozači, obratite pažnju: Počinje sa radom novi semafor u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
Ovaj semafor je od 12. januara bio u probnom periodu, odnosno na žutom treptaču.
"U cilju podrške razvoju privrednog potencijala Grada, realizovane su aktivnosti na infrastrukturnom opremanju lokaliteta Radne zone Kać, pri čemu je izgrađena i saobraćajnica od priključka na državni put ka fabrici 'Continental'. Predmetna raskrsnica je semaforizovana radi lakšeg i bezbednijeg regulisanja saobraćaja na veoma frekventnom pravcu Novi Sad - Zrenjanin", kažu u Gradskoj kući.
Semafor će raditi u detektorskom režimu, pomoću induktivnih petlji u kolovozu za najavu vozila.
 
Apeluje se na sve vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.
  • Nikola

    25.01.2023 09:29
    @svi komentatori
    Kružni tok nema smisla ako je jedan pravac dominantan u odnosu na drugi, tj. ako nema mnogo levih skretanja. Kod kružnog toka uvek mora da se uspori, a na semaforu samo kad je crveno svetlo. Svakako može da se podesi da se crveno svetlo pali samo ako ima vozila na sporednom putu i da to crveno svetlo traje svega 15-20 sekundi. Ako se 20 minuta niko ne uključuje sa sporednog puta, zeleno će trajati neprekidno 20 minuta i vozila će prolaziti ne smanjujući brzinu. U slučaju kružne raskrsnice svako vozilo za tih 20 min će morati da uspori.
  • Вук

    24.01.2023 23:51
    Дали је могуће?
    Уместо да ту направе кружни ток, они на равном отвореном путу стављају семафор. Неби ме чудило да је пројектант који је то смислио и нацртао мало прошао поред школе, или???
  • Vazd

    24.01.2023 20:16
    Tibi
    Onaj ko smatra da ide kruzni tok na TRANZITNI PUT, put kojim ide teretni saobracaj, a tu svakako nije mesto za kruzni tok, jer jelte, sleper kad udje u kruzni tok, zatvorio ga je i kruzni tok gubi smisao, a pravili su po gradu zilion k. tokova na tranzitima i napravili katastrofu...
    Najbolje je nadvoznjak, ali preskupo je...
    Ovo je JAKO LOSE resenje, ali, aktivira se samo kad neko iz fabrike krene da SECE put, dakle radice samo kad ima potrebe, kad ne ide niko, otvoren je i ceka nadolazeci saobracaj od fabrike.
    Nije najbolje, al ajd, manje kosta, kao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti