Za održavanje javne rasvete iz gradske kase 154 miliona dinara

Grad će ove godine iz budžeta izdvojiti 154 miliona dinara za održavanje javne rasvete.
Za održavanje javne rasvete iz gradske kase 154 miliona dinara
Foto: 021.rs
Za ovaj posao je zadužen JKP "Stan", a nadzor obavlja Uprava za građevinsko zemljište i investicije.
Održavanje javne rasvete obuhvata zamenu sijalica, stubova i delova elektroopreme, kao i čišćenje i antikorozivnu zaštitu i farbanje stubova javnog osvetljenja.
 
Zatim, posao Stana je i da radi popravke podzemne i nadzemne mreže javnog osvetljenja, kao i održava dekorativno osvetljenje. 
 
Takođe, ovo preduzeće evidentira prijave građana o neispravnosti javne rasvete i obavlja druge poslove po nalogu Gradske uprave i inspekcije.
U sklopu Programa obezbeđivanja javnog osvetljenja određen je i Plan sistemske zamene neispravnih sijalica, kao i Plan sistemske zamene svih sijalica.
 
Prvim planom određeno je za svaki deo grada po dva termina kada će se obaviti zamena neispravnih sijalica i raspored se može videti u foto galeriji.
 
 
Drugi plan se odnosi na zamenu svih postojećih sijalica na stubovima javne rasvete novim sijalicama, uglavnom led, kako bi se postigla ušteda. Tako je za ovu godinu predviđeno da se zamena uradi na Telepu, Klisi, Sremskoj Kamenici, Mišeluku, Ledincima, Novom naselju, Beogradskom keju, Keju žrtava racije, Bulevaru patrijarha Pavla, Partizanskoj, okolini Hotela "Park", na Limanima, Sentandrejskom putu i Mostu slobode.  
 
 
Sa 154 miliona dinara pokriće se i troškovi svih drugih hitnih intervencija na javnoj rasveti. 
  • Gradjanin

    26.01.2023 17:02
    Okolina hotela Park
    Pozdrav, isti plan je bio i za 2022. pa vise od godinu dana ne rade bandere stare 30 godina (pokvarene sijalice), a da ne pominjem da su bile u planu (isti ovakav tekst) da se zamene za led rasvetu.
    Ne moram da kazem da smo na mesecnom nivou zvali JKP stan da bar sijalice zameni.
    Nadam se da citaju, te da se sredi ulica Nenada Mitrova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti