Klinički centar Vojvodine se oglasio u vezi sa slučajem preminulog pacijenta

Klinički centar Vojvodine oglasio se u vezi sa preminulim pacijentom Nebojšom Erića.
Klinički centar Vojvodine se oglasio u vezi sa slučajem preminulog pacijenta
Foto: 021.rs
"Klinički centar Vojvodine se o ovom slučaju nije izjašnjavao iz pijeteta prema pacijentu, a zbog čuvanja podataka o ličnosti, zdravstvenom stanju pacijenta, njegovom lečenju i poštovanja pravila čuvanja lekarske tajne, kao i poštovanja prema njegovoj porodici čiji je član zdravstveni radnik", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Ističu da su u ovom predmetu sarađivali sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke vezane za predmetni slučaj, kao i sprovođenje unutrašnjeg nadzora, spoljašnje provere kvaliteta stručnog rada i kontrole zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja.
"Sprovedene kontrole su donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima", ističe KCV u saopštenju i zaključuje da je i dalje na raspolaganju svim nadležnim državnim organima, a povodom ovog slučaja se više neće oglašavati u medijima.
 
Kako je N1 javio, Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je Višem javnom tužilaštvu da nastavi krivično gonjenje Kliničkog centra Vojvodine, po prijavi doktorke Mirele Erić. Opširnije o ovom slučaju OVDE.
  • Boki

    29.01.2023 01:23
    KCV
    Bio sam pacijent KCV. Poredim hospitalizaciju sa prelaskom srpske vojske preko Albanije za vreme I Svetskog rata. Na svu srecu preziveo sam golgotu. Nikad vise u KCV ni na pregled, a kamo li u bolnicu. Nista bolje nije ni u Kamenici i decijoj bolnici.
  • Raca

    27.01.2023 12:15
    Mito
    Dr.čuveni iz KCV Pogrešno lečio i na kraju od pacijenta uzeo 200E,a znao je da je da mu je ostalo još par dana života. (a i pre toga je dobijao mito koje je uvek uzeo, i ako je znao stanje istog). Toliko.,njima je bitno samo lova a da će nekog izlečiti ili pobošlati zdrav. stanje to za njima nije bitno.
  • Kcv

    27.01.2023 05:32
    Kcv
    KCV je leglo Kriminaka i Korupcije! U zadnjih 10 godina je postalo rasadnik!!! Jel V.D nešto kaže?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti