Poslednji januarski petak pred Novosađanima: Ispraćamo ga uz muziku, pozorište i sneg

Januar se, kao i obično, sporo vuče ka svom kraju, ali sada napokon možemo da kažemo da stiže i poslednji petak, ali i da nosi "bele zimske vragove".
Poslednji januarski petak pred Novosađanima: Ispraćamo ga uz muziku, pozorište i sneg
Foto: 021.rs

Tako je, petak donosi sneg, u kom ćete možda videti drage i ne tako drage tragove. Tu su i niske temperature, nestanci struje, ali i brojna dešavanja.

Kroz sve ovo, kao i uvek, provešćemo vas u našem vodiču za preživljavanje u Novom Sadu.

Vreme
 
Petak, kao što smo pomenuli, Novosađanima donosi sneg.
 
Temperatura će se kretati od nula do dva stepena, tako da puna zimska oprema koja uključuje kapu, šal i rukavice je preporučljiva.
 
Vetar će biti slab i umeren, a duvaće iz pravca severa i severozapada. 
 
Nastavlja se period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. 
 
Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Petrovaradina, Beočina, Sremske Kamenice i Pejićevih salaša u petak  neće imati struje.
 
U Novom Sadu će bez struje od 10 do 11 časova biti Ulica Petefi Šandora (brojevi 114 i 118). Ako stanujete u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu (brojevi 46 i 48) električnu energiju nećete imati od 8.30 do 10.30 časova.
 
Beočin (Dumbovo) "u mraku" će biti od 9 do 11 časova, dok će u istoj situaciji biti Pejićevi salaši (34-42, 35-43) od 8.30 do 10.30 časova.
 
Za Sremsku Kamenicu spisak je malo duži. Od 9 do 10 časova bez struje ostaju: Jablanova 8, 12-14, 1-9, Novao selo 2 13-25, 4-71, Zeleni breg 11-15, 93, 97, Mali do 73, 79, 81, 81A, Paragovski put 4-6, 14, 20, 1-19, 31-37, 69, 71.
Gde ići?
 
Promocija romana "Ne može sunce da čeka" Zorane Maravić održaće se u Zenit knjižari sa početkom u 19 časova. O romanu će sa autorkom razgovarati Aleksandra Rašić.
 
Predstava "Sin zemlje" u režiji Matea Heđmegija igra se u Novosadskom pozorištu od 19 časova.
 
Na maloj sceni Pozorišta mladih biće još jednom predstavljena monodrama Radoslava Milenkovića, "Naši dani". Predstava počinje u 19h.
 
U 19.30h na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta igra se predstava "Što na podu spavaš" nastala u koprodukciji SNP, "Gavela" (Zagreb), NP Sarajevo i MESS (Sarajevo).
 
Na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta od 20.30h možete pogledati predstavu "Berlinski zid (Kad se mi mrtvi zaigramo)", režisera Željka Hubača.
 
Od 21h u Gerili se održava žurka dvehiljaditih na kojoj ćete moći da čujete hitove Britni Spirs, Avril Lavinj, Madone, Linkin parka, i sl.
 
U isto vreme, od 21h, u Domu kulture počinje već poznata žurka "Jugoslovenka". Na repertoaru će biti Dino Dvornik, EKV, Haustor, Denis & Denis, Idoli, Bebi Dol, Partibrejkers, Prljavo Kazalište, Oliver Mandić, Đavoli, Bajaga, a i nove snage poput Nipplepeople, Buč Kesidi, Konstrakte...
 
Dva pop projekta Francis K. A. i Dolores nastupaju u Crnoj kući od 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.