FOTO: Do kraja godine useljenje nove zgrade suda, radiće više od 30 sudija i oko 50 tužilaca

Nova zgrada suda u Stražilovskoj ulici trebalo bi da bude završena i useljena do kraja ove godine.
FOTO: Do kraja godine useljenje nove zgrade suda, radiće više od 30 sudija i oko 50 tužilaca
Foto: 021.rs

U ovoj šestospratnici sa tri podzemne etaže na oko 10.000 kvadrata kada počne sa radom biće uposleno više od 30 sudija krivičnog odeljenja Osnovnog i Višeg suda i više od 50 tužilaca.

Predviđeno je da u novoj Palati pravde radi više od 300 zaposlenih, a imaće i posebne ulaze za osobe sa invaliditetom, za žrtve i svedoke. 
Gradilište objekta čija izgradnja košta 13 miliona evra i koju finansira Evropska unija obišli su ministarka pravde Maja Popović, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednik Višeg suda Miroslav Alimpić. 
 
"Nezavisniji, odgovorniji i efikasniji sistem pravosuđa predstavlja korak bliže Srbije na njenom evropskom putu, kao i bolje obezbeđivanje pravde i građanima i privrednim subjektima. To sve je u skladu i sa pravosudnom reformom koju je Srbija pokrenula", ocenio je šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.
 
 
Ministarstvu pravde Maja Popović je navela da će 900.000 evra finansirati opremanje nove zgrade Suda i dodala da se ulaže i u druge pravosudne objekte u Srbiji. 
  • Musaši

    27.01.2023 07:39
    Postoji sudska praksa Evropskog suda za ljudska prava da je okrivljenom povređeno pravo na pravično suđenje u situaciji kada tužilac ulazi pre ostalih u sudnicu, ili kada ostaje posle suđenja u sudnici da proćaska sa sudijom o predmetu.
  • ZX

    27.01.2023 05:05
    Ponovo nam DNO izmiče
    To sve je u skladu i sa pravosudnom reformom koju je Srbija pokrenula", ocenio je šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

    Žiofre ne zna da je pravosuđe u Srbiji odavno reformisano i nezavisno. Ako je vlast tek sada pokrenula pravosudnu reformu, to znači da nas je do sada lagala. Zar je to moguće?
  • leming

    26.01.2023 22:12
    @Advokat
    A vi ste mi svi mnogo nevini i naivni, imate više nekretnina i vozite bolja kola nego tužioci i sudije. Možda tužioci i sudije stvarno čekaju da izađete iz prostorije, ali se svakako kasnije svi zajedno okupite u pečenjari, na primopredaji koverata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti