Novosadski putevi prohodni, savet vozačima da budu oprezni

Novosadske saobraćajnice su prohodne i Zimska služba JKP "Put" je angažovala 25 ekipa koje uglavnom rade na posipanju ulica.
Novosadski putevi prohodni, savet vozačima da budu oprezni
Foto: 021.rs
Šef ove službe Gojko Etinski za 021.rs navodi da intezitet padavina nije takav da se angažuju građevinske mašine i druga oprema, kako bi se sneg čistio sa ulica, osim na mostovima, kružnim tokovima i pojedinim ulicama sa sremske strane grada. On dodaje da je za sada dovoljno posipanje soli.
Prema njegovim rečima, njihove ekipe su u četvrtak popodne počele da rade i nisu prestali do sada. 
Etinski navodi da za sada sneg pada u slabijem intezitetu i da su kolovozi vlažni i klizavi, a da bi prema prognozi padavine trebalo da stanu tokom popodneva.
 
On upozorava da vozači moraju da obrate pažnju u periodu koji sledi, jer možda padavina neće biti, ali će temepratura biti niska i doći će do pojave leda. 
 
"U slučaju pojave leda treba obratiti pažnju što se tiče uslova puta, jer će biti sasvim drugačiji. Ako se putevi ne osuše, mi ćemo morati da solimo ponovo saobraćajnice po prestanku padavina", navodi šef Zimske službe Puta. 
 
On je dodao da će 25 dežurnih ekipa i dalje biti spremne da reaguju.
 
Etinski je posebno istakao da vozači i pored toga što su saobraćajnice uglavnom čiste, moraju da obrate pažnju na uslove na putu, brzinu i na rastojanje između vozila, kako bi saobraćaj normalno funkcionisao.

Teme

sneg
  • Sanja

    27.01.2023 10:16
    Novosađanima je haos kada padnu tri kapi kiše ili tri pahuljice. Zakrčite ceo grad. Nećete se istopiti ako idete gradskim prevozom a i niste toliko fini :D
  • Djoko

    27.01.2023 09:52
    Kakvo prenemaganje.
    Pa nije -10 pa da ce sve da zaledi.
    Jutros grad prilicno cist, ali moze da se vozi sasvim normalno(ne mora 30kmh po Bulevaru!).
    Bolje da ociste automobile pre nego sto sednu da voze, ali to je do kulture.
  • NS

    27.01.2023 09:17
    Dosadni ste, kao da se desilo nešto strašno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti