Počela prodaja godišnjih karata za Frušku goru: Cene ostaju iste

Nacionalni park Fruška gora i ove godine ostavlja mogućnost da svako ko to bude želeo, može da postane vlasnik godišnje karte za ulazak u ovo zaštićeno područje.

Cena godišnje karte će biti 600 dinara, a sva sredstva od kupljenih karata uplaćivaće se na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja, uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara, navodi se u obaveštenju JPNP "Fruška gora".

Osim toga, postoji i dnevna naknada za ulazak motornim vozilom u zaštićeno područje i iznosi 300 dinara. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima Prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena.

Godišnja karta za motorno vozilo je izrađena po sistemu "vinjete" i njena cena iznosi 1.200 dinara. Godišnja karta može da se kupi u prostorijama Informativnog centra Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" na Iriškom Vencu, kao i u prostoru Radnih jedinica JPNPFG Beočin, Vrdnik, Ležimir i Erdevik.
 
Od dokumentacije za nabavku godišnje karte, korisnik je potrebno da podnese ličnu kartu na uvid i saobraćajnu dozvolu zbog registracionog broja vozila za koje se karta kupuje.
 
Za godišnju kartu korisniku od dokumenata potrebna je samo lična karta.
 
U odnosu na prošlu godinu, cene godišnjih karata ostaju nepromenjene.
  • savche

    28.01.2023 08:17
    Leglo kriminala
    "Jpnp Fruška gora" je leglo kriminala. Pitajte Rakovčane, Ledinčane, Vrdničane i ostale za sve detalje. Svi sve znamo sa lica mesta, iz prve ruke, možemo objaviti i mnoga imena. Čemu?
    Kad ode sekta, možda.
    Da se sada karta izdaje besplatno, ja je ne bih uzeo jer je sve to farsa a braniti mi da šetam, neće niko.

  • SRDJAN

    27.01.2023 20:06
    Porezzzz
    Kad budu izdavali fiskalne racune na tim " punktovima",onda ima smisla placati!!!
  • Pera

    27.01.2023 14:26
    Svi korektni posetioci kupuju kartu vec nekoliko godina, novac iskljucivo ide u opremanje i zastitu prirode. Cena je simbolicna. Filozofi koji bacaju smece, lome i pale mobilijar istu ne kupuju iz raznih razloga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti