Pokrajina iz budžetske rezerve daje 78 miliona dinara novosadskoj Čistoći za kupovinu autočistilica

Pokrajinska vlada je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 78 miliona dinara za novosadsku "Čistoću" kako bi se kupile tri autočistilice, saznaje 021.rs.
Pokrajina iz budžetske rezerve daje 78 miliona dinara novosadskoj Čistoći za kupovinu autočistilica
Foto: 021.rs

Ovo rešenje je doneto zbog, kako je navedeno, "neplaniranih sredstava za realizaciju ove investicije".

Mada nije neuobičajeno da se iz budžetske rezerve Pokrajine preusmerava novac za investicije ili druge potrebe vojvođanskih lokalnih samouprava, ovakva odluka je nesvakidašnja jer je doneta u januaru, samo nekoliko nedelja posle usvajanja ovogodišnjih budžeta, kako Pokrajine, tako i Novog Sada.
Novac se šalje Novom Sadu, koji je, sa preko 40,6 milijardi dinara u kasi, ubedljivo najbogatija opština u Vojvodini, čak toliko da ima više novca nego svi ostali zajedno.
 
Grad, kao redovno ulaganje, planira izdvajanje 25 miliona dinara za kupovinu jedne autočistilice, što se nalazi u planovima "Čistoće" za ovu godinu. 
 
Da "Čistoća" ipak kupuje više od jedne autočistilice govore informacije na portalu javnih nabavki, gde su data dva odvojena obaveštenja o nabavkama autočistilica - prvi tender za 27. januar, a drugi za 7. februar. 
 
Dodajmo da će kupovina autočistilica za "Čistoću" biti jedna od retkih nabavki novih vozila, pošto se u ovoj godini predviđa kupovina polovnih kamiona-smećara u dva odvojena tendera vredna 75 miliona dinara.  
 
Podsetimo i da je "Čistoća", pre nekoliko nedelja, posle dve godine pauze, kupila dva nova kamiona za odnošenje smeća po ceni od 67,1 milion dinara s PDV-om. Što se tiče autočistilica, jednu su kupili prošle godine od firme "Nova oprema" iz Novog Sada, za 26,3 miliona dinara sa PDV-om, a pre toga dve, 2018. godine, od firme "Green force" iz Beograda za 44.980.800 dinara sa PDV-om.
  • Autonomaš

    30.01.2023 11:32
    Koliko stotina sigurnih glasova prima platu a ne dolazi na posao? Koliko vozila vozila vozi rukovodstvo stranke? Koliko vozila i radnika se nalazi na privatnim voćnjacima i njivama šefova poksa? Koliko goriva se dnevno toči u privatne svrhe? Kome je kupljen Škoda džip? Gde su nestale gume i delovi iz radionice? Gde su kante i kontejneri? I najvažnije,gde su radnici koji su “zaposleni” u firmi?
    E njima se kupuju vozila!
    Sramota za grad i pokrajinu. Podržavaju lopovluk.
  • Marinko

    30.01.2023 09:24
    Siguran sam da će cistilice ići na Cenej da beru trešnje kao i sva ostala mehanizacija iz čistoće.
    Neverovatno je da je firma u velikim dugovima i umesto da izbace poks,oni im kupuju kamione.
    Naprednjaci su spremni na sve zbog glasova. Nadaju se da će im poks pomoći na lokalu iako znaju da su ih i prošli put izdali
  • Kacavendic

    30.01.2023 08:27
    Cistoca treba da promeni rukovodstvo. Ako je sve uništeno i ako je dug milijardu,zašto grad i pokrajina da im kupuju sredstva za rad dok poks zapošljava stranački kadar samo na platni spisak a fizički niko nije prisutan? Zašto se službena vozila koriste u privatne svrhe?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti