Grupa građana Podbare pokrenula peticiju: Da Podbara postane humano naselje, dostojno čoveka

Grupa građana pokrenula je peticiju u kojoj se traži uređenje Podbare.
Grupa građana Podbare pokrenula peticiju: Da Podbara postane humano naselje, dostojno čoveka
Foto: 021.rs
Oni traže da se izgrade trotoari na celoj Podbari, postave ležeći policajci u zoni oko škole, semafor na Temerinskoj ulici, kao  i sva infrastruktura potrebna da Podbara postane humano naselje, prilagođeno deci, dostojno čoveka XXI veka.

"Godinama smo ćutali od kako je počelo rušenje i izgradnja našeg kraja i čekali da nas se neko seti, ali sada se već previše toga nakupilo i iz dana u dan je nažalost sve gore i gore. Živimo u delu Novog Sada gde smo lišeni elementarnih stvari koje se tiču stanovanja u urbanim sredinama u XXI veku, a da ne pominjemo da je upravo ovaj kraj glavni za punjenje budžeta grada, jer je cena po kvadratu nove gradnje najviša do sada", navode pokretači peticije. 

Dodaju da im je "već nebrojeno puta rečeno da moraju da se strpe dok se ne završi gradnja, odnosno rušenje postojećih kuća i izgradnja novih zgrada, a samim tim i cele infrastrukture". 
 
"Od kad je krenula masovna gradnja u ovom kraju proslo je više od 10 godina, a sigurni smo da će proći još najmanje 10, dok se sve ne bude završilo. Do tada mi odbijamo da živimo u strahu za živote naših najmlađih, jer svakodnevno njihovo funkcionisanje je ugroženo i to stavljamo kao prioritet ove peticije", ističu.
 
Napominju i da je jedan od njihovih predloga za projekte koje su građani predlagali dobio najviše glasova i pobedio u gradskom konkursu "Tvoj grad Novi Sad" za 2021. godinu, pod nazivom "Trotoari na Podbari", ali sem što su proglašeni pobednicima ništa se drugo nije desilo, niti imaju informaciju kada će se projekat sprovesti u delo.
 
Nezadovoljna grupa građana Podbare izdvaja nekoliko primarnih problema, koji se, kako navode, tiču stvari koje svako urbano naselje treba i mora da ima.
 
Sve njihove zahteve možete videti u peticiji OVDE.
  • Duki

    31.01.2023 10:10
    Duki
    I ja se slažem da je sa ovim prekasno pogotovu sto vecina vlasnika želi sa se otarasi starih kuća za novogradnju! Jednostavno das jedan dobiješ četiri i tome niko nemoze odoleti sto je prirodno! Otkupiti kuće od vlasnika po tržišnoj ceni i neka grad ili potpisnici ulože u te kuće novac i očuvaju staru podbaru! Isto je i sa strogim centrom sve je u raspadu od starosti i nikom se neisplati ulagati u tako nešto! Želje su jedno a realnost i život drugo! Šuplja priča zašto? Ja sam treća generacija podbaraca i jedva čekam da dobijem više stanova za staru kuću i obezbedim sebe i porodicu time jer od plate nemogu ni garsonjeru kupiti a ne nešto više! Neka mi neko da plati ono sto mi daje investitor i evo mu ključevi odmah od kuće i okucnice!!! Sjasite!!!
  • ...

    31.01.2023 08:33
    ...
    Prekasno je za ovako nesto! Dobar deo Podbare je srusen i izgradjene su zgrade koje nemaju parking! Ovo sto je preostalo 90% ceka da se srusi i tako sebi obezbede materijalnu sigurnost sto je sasvim normalno i legitimno! Licno sam dao staru kucu za vise novih nekretnina i to niko nemoze niti ima prava da zaustavlja i brani nekom! U zadnjih tri godine Investitori grade zgrade sa podznim parkinzima sto je odlicno u svakom smislu malo vise zelenila nebi skodilo pvo ostalo je odlicno obzirom na sta je sve licilo! Ko zeli da ocuva deo stare Podbare neka otkupi od vlasnika njihove nekretnine i ulozi u iste i tako neka uziva u tome! Ovo je potrosacko vreme gde bez para nema nista i sve ostalo su besmislene price od nekih pojedinaca iz njima poznatih interesa?! Hvala!
  • Mr. No

    31.01.2023 08:00
    Zakasnela svest
    Kasno svest na Podbaru stiže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.