Dve raskrsnice u Novom Sadu dobijaju semafore, u planu semaforizacija još pet lokacija

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) bi ove godine trebalo da finansira postavljanje semafora na dve raskrsnice u Novom Sadu.
Dve raskrsnice u Novom Sadu dobijaju semafore, u planu semaforizacija još pet lokacija
Foto: 021.rs

Kako se vidi iz Programa uređenja građevinskog zemljišta, planirana je semaforizacija raskrsnica Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića na Detelinari, kao i ugla Branka Radičevića, Jug Bogdana i Temerinske na Podbari. 

Vrednost radova na prvoj raskrsnici je procenjena na 10,5 miliona dinara, a na drugoj na 8,3 miliona dinara. 

UGZI u planu javnih nabavki navodi da se tenderi za izvođače radova na ove dve raskrsnice očekuje u prvom kvartalu ove godine, što znači da će, ukoliko postupci uspeju i ne bude odlaganja, do kraja ove godine semafori proraditi na ovim lokacijama. 
 
Pored radova, Gradska uprava će finansirati i projektovanje semafora na tri raskrsnice u Novom Sadu i po jedne u Petrovaradinu i Futogu. 
 
Sa tri i po miliona dinara biće plaćena izrada tehničke dokumentacije postavljanja semafora na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Drvarske ulice, Narodnog fronta i Banovića Strahinje i Futoškog puta i Subotičke u Novom Sadu, zatim Reljkovićeve i Šenoine u Petrovaradinu, kao i Ulice carice Milice, Dunavske ulice i Omladinske ulice u Futogu. 
 
Dodajmo i da UGZI iz prošle i ranijih godina ima spremne tehničke projekte semaforizovanja još raskrsnica u Novom Sadu, tako da se može desiti da rebalansom budžeta kasnije ove godine bude opredeljen novac za postavljanje još semafora.
  • hitšit

    01.02.2023 08:24
    Hit su mi semafori 50m od semafora. To mu dođe kao "pripremni semafor za semafor" - npr taj na uglu subotičke i futoškog puta.
  • Miloš

    01.02.2023 00:58
    Sajlovo
    Rumenački put,kod IM Matijević ,katastrofa,kada se sa Sajtova uključujete desno za grad ,a pakao ako morate levo za Rumenku.
  • Bojana

    31.01.2023 13:23
    Da li će ikada biti postavljen semafor na raskrsnici Dr Zorana Đinđića/Stevana Musića i Bulevara cara Lazara? Iz Dr Zorana Đinđića, iz pravca Rektorata i fakulteta, je nemoguće skrenuti ulevo na Bulevar. Biće još gore kada se završi zgrada Biosensa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti