Stiže februar: Novosađani, mnogo toga nam je na raspolaganju ove srede

Novosađani u sredu obeležavaju Dan Grada, ujedno i početak najkraćeg meseca u godini.
Stiže februar: Novosađani, mnogo toga nam je na raspolaganju ove srede
Foto: 021.rs

Ove srede moguće su padavine, ima mnogo pogodnosti i nekih interesantnih dešavanja, a mi smo sve sumirali u nameri da vam pomognemo da se snađete.

Vreme

Nakon vetrovitog utorka, sreda će biti mestimično oblačna, sa mogućom kišom. 
 
Najniža temperatura koju očekujemo je stepen iznad nule, a najviša dnevna temperatura devet stepeni.
 
Hronični bolesnici ne bi trebalo da očekuju teže posledice vremena. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, a moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, glavobolja i pospanost.
 
Svima se u saobraćaju preporučuje maksimalna pažnja.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Imamo mnogo informacija za vas. Pre svega, delovi Novog Sada, Dumbova i Čeneja u sredu, 1. februara neće imati struje.
 
Na spisku isključenja su ulice Dušana Vasiljeva, Slavka Rodića, Temerinski put i druge, a podugačak spisak dostupan je u celosti OVDE.
 
Budući da se u sredu obeležava Dan Grada, neke usluge će biti besplatne. Tako ćete besplatno moći da idete na bazen u terminima od 9.30 do 11h, od 11.30 do 13h, od 16.30 do 18h i od 19.30 do 21h, kao i na klizanje od 10.30 do 12h i od 18 do 19.30h.
 
Gradski i prigradski prevoz na linijama GSP biće besplatne, parkiranje se neće naplaćivati, a imaćete i popust od 50 odsto na upis u Gradsku biblioteku.
 
Ima, doduše, i ne tako lepih vesti budući da će vožnja brzim vozom "Soko" od srede biti skuplja. Cena pojedinačnih karata za drugi razred direktnog Inter City voza "Soko" iznosiće 603 dinara.
 
Ukoliko ste planirali da prve srede u mesecu, kad se uobičajeno održavaju sednice Komisije za predstavke i predloge, odete i izložite svoj komunalni problem, to nemojte učiniti jer je sednica pomerena za 8. februar u 12 časova.
 
Novosadska toplana je počela izgradnju vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Marka Miljanova 16, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja. Zatvoren je deo saobraćajne trake ispred objekta u Marka Miljanova 16, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz ograničenje brzine na 30 km/h. Tako će biti do 15. marta.
 
Gde ići?
 
Povodom Dana grada, koncert "Na balu u Novom Sadu" održaće se u sredu u Gradskoj koncertnoj dvorani. Program počinje u 20 časova.
 
Promocija monografije "Natko Marinčić: Odabrani crteži" u izdanju Muzeja savremene umetnosti Vojvodine biće održana u Malom likovnom salonu KCNS. Početak je u 19 časova.
 
Tematska otvorena vrata na temu ostvarivanja prava na starosnu penziju održaće se u Apelacionom sudu u Novom Sadu. Događaj je otvoren za javnost, a počinje u 15.30.
 
Spontano muziciranje i ove srede okuplja posetioce Kulturnog centra Lab s početkom u 19 časova, a oni koji vole stend-ap komediju mogu da posete Dom kulture od 20 časova i slušaju komičara Srđana Dinčića.
 
"Poetesa" Vide Ognjenović izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19.30.
 
Ljubitelji pab kvizova imaju u sredu dve opcije. Tu je kviz u kafe-knjižari Zenit koji počinje u 20 časova, te tematski "How I Met Your Mother" kviz u Kaffa baru od 19.30.
  • Komšinica

    31.01.2023 23:10
    Pozorište mladih
    U 18 sati ima predstava za decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.