Objavljen konkurs za generalnog direktora RTV-a

Radio-televizija Vojvodine (RTV) objavila je konkurs za imenovanje generalnog direktora te medijske kuće, a rok za prijavu je 60 dana od dana objavljivanja konkursa.
Objavljen konkurs za generalnog direktora RTV-a
Foto: 021.rs
Poziv za kandidovanje objavljen je na internet stranici RTV, kao i u dnevnim listovima Dnevnik i Magyar Szo.
Uslovi za generalnog direktora su deset godina iskustva na rukovodećim položajima, a od svakog kandidata se traži i da je ugledan stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa.
Takođe je navedeno da kandidati, uz dokaze o ispunjavanju traženih uslova, moraju da dostave program rada i upravljanja RTV za mandatni period na koji se direktor imenuje.
 
Mandat generalnog direktora traje pet godina i najviše može biti izabran dva puta na tu funkciju.
 
RTV nema imenovanog generalnog direktora od 7. jula 2021, kada je istekao mandat Miodragu Koprivici. Nakon isteka mandata Koprivice, rukovođenje je preuzeo njegov zamenik Jožef Klem, kojeg je 5. jula 2022. godine Upravni odbor postavio za vršioca dužnosti generalnog direktora.
 
Kako je nedavno pisao Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), istog dana Upravni odbor je doneo odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora, ali nije poznato zašto je moralo da prođe skoro sedam meseci do objavljivanja konkursa.
 
Nakon imenovanja generalnog direktora, RTV očekuje i raspisivanje konkursa za glavnog i odgovornog urednika Prvog programa televizije, koji je takođe u v.d. statusu, kao i za direktora programa, kojeg pokrajinski javni servis nema od kraja maja 2021. godine.
 
O imenovanjima na te pozicije odlučuje UO na predlog generalnog direktora.

Teme

RTV
  • Voja

    03.02.2023 10:41
    Farsa
    Konkurs je farsa i direktor RTVa može biti samo onaj ko klekne pred strankom.
  • Sabahudin

    01.02.2023 16:19
    Omerović
    Enu Popov za direktora RTV
  • tomy

    01.02.2023 15:21
    Ja sam za kvalitet!
    Kad možemo da očekujemo "Vojvodina HD"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti