Počela izgradnja vrtića na Grbavici: Do kraja godine će u njemu boraviti 225 mališana

Kamen temeljac za izgradnju novog vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara na Grbavici položen je danas.
Počela izgradnja vrtića na Grbavici: Do kraja godine će u njemu boraviti 225 mališana
Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da će novi vrtić za 225 dece biti 77. u okviru "Radosnog detinjstva". Dodao je da će radovi biti završeni do kraja ove godine, a za to je predviđeno 298 miliona dinara iz budžeta Grada.
Istakao je da je Novi Sad time bliži cilju da "liste čekanja postanu prošlost".
Podsetio je na to da je u proteklih deset godina izgrađeno šest vrtića, a sanirano, dograđeno i rekonstuisano osam, i da će ove godine biti otvoren i novi vrtić na Adicama, za 250 dece.
 
Napomenuo je da je Novi Sad prvi u Srbiji obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima "Radosnog detinjstva", tako da se za 17.360 dece iz budžeta izdvaja 750 miliona dinara, dok se za subvencionisanje boravka 3.700 dece u privatnim vrtićima izdvaja 380 miliona dinara.
  • PERA

    07.02.2023 13:56
    LOPATAS
    Bas je bitno da ovaj panker polozi kamen temeljac kao da bez njega to nebi moglo.
  • Sada neću kako hoću

    03.02.2023 10:50
    Hehe, sada smeta i izgradnja vrtića? Takmičimo se da nađemo hiljadu i jedan razlog zašto neće biti dobro izgraditi ga? Šizofrenija. Novosadski.
  • Dr

    02.02.2023 23:34
    Zakrčenje u najavi
    Tu nema parkinga nikad, a ulice su uzane, ima da bude ludnica ujutro i popodne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti