Kineska kompanija "Lianbo" zainteresovana da otvori fabriku u Novom Sadu

Čelnici Novog Sada održali su u petak radni sastanak sa predstavnicima kineske kompanije "Lianbo".
Kineska kompanija "Lianbo" zainteresovana da otvori fabriku u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
Kako je saopšteno, tema sastanka bila je investiranje u otvaranje proizvodnih kapaciteta u Novom Sadu, jer je kineska kompanija zainteresovana za otvaranje fabrike za proizvodnju komponenti za autombilsku industriju.
Dodaje se da ta kompanija "spada u vodeće kada je reč o proizvodnji vrhunskih automobilskih motora i motora novih energetskih vozila čiji su klijenti između ostalog 'Volkswagen' i 'Audi'".
"Nakon istraživanja tržišta na teritoriji Evropske unije, prevashodno u Mađarskoj, Poljskoj i Rumuniji, predstavnici kompanije "Lianbo" su u procesu donošenja odluke da dođu u Srbiju i da započnu poslovanje u našoj zemlji, a podršku za to su dobili i od Ambasade Kine u Srbiji", navodi se u saopštenju iz Gradske kuće. 
 
Za Srbiju su zainteresovani i zahvaljujući tome što njihovi kupci već posluju u našoj zemlji, a to su kompanije "Contintal", "Nidek" i "Brose". Cilj je da se svi kupci njihovih proizvoda iz EU snabdevaju iz fabrike koja će biti stacionirana u Srbiji, a vrednost ove investicije je oko 80 miloina evra.
 
Na sastanku su učestvovali zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milenko Malešev.
  • Ralle

    06.02.2023 09:54
    Jel to moji novosadjani stavljaju minuse na konstataciju da ce ling long iz zrenjanina zagaditi i zemlju i vazduh i nas voljeni Novi Sad..ako Vi mislite da nece...onda im se poklonite


  • Ja

    04.02.2023 16:10
    Robovanje
    Opet robovsko motanje kablova i uništavanje i zagađivanje poljoprivredne zemlje. Srbija će da jede kablove i gume.
  • MLAKA PEGLA

    04.02.2023 14:46
    TAKO GA ZOVU
    Gde je gradonačelnik na ovom sastanku, nije valjda da se još oporavlja od priprema za Dan grada. Pomozite mu ljudi da se čovek osvesti i vrati na posao da ne izgube vlast u Novom Sadu sa ovako enegričnim gradonačelnikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti