Preminuo novosadski pisac i novinar Rodoljub Malenčić Rodac

Rodoljub Malenčić Rodac preminuo je u Novom Sadu u 90. godini života.
Malenčić je bio novinar novosadskog Glasa omladine, glavni urednik Dnevnika, pisac, osnivač kluba Neoplanta, a bavio se i automobilizmom i atletikom. Napisao je mnogo knjiga.
Dobio je Februarsku nagradu 2004. godine, kao zaslužan građanin.
Rodoljub Malenčić je sin poznatog golmana, bivšeg igrača FK Vojvodina i FK Jugoslavija i reprezentativca, Rodoljuba Malenčića. Rođen je u Novom Sadu 1932. godine, gde je i živeo.
 
Ostavio je trag i u svetu automobilizma. Jedan je od prvih novosadskih reli takmičara, pored Karlavarisa, Mušickog i Sauera.
 
Takmičarsku karijeru započeo krajem 60-ih godina prošlog veka na reliju "oslobođenje Subotice", prvo kao amater, a kasnije je i ozbiljnije počeo time da se bavi. Nastupao i na raznim novinarskim relijima i ispitima spretnosti.
 
Sedeo je za volanom fiće, renoa 4, zastave 101 i nsu-a. Bio je jedan od organizatora i direktora "glalax " i "glisantin" relija od 1970-1973. godine.
 
Takođe, 1970. godine zajedno sa klubom Neoplanta bio je šampion Srbije u reliju i 23. u šampionatu Jugoslavije. Osvajač je mnogih novinarskih relija i značajnih rezultata u automobilskim takmičenjima u Jugoslaviji tokom 70-ih godina.
 
Rodoljub Malenčić je bio jedan od retkih preživelih u Novosadskoj raciji i često je svedočio o tom događaju.
 
Vreme i mesto sahrane biće naknadno poznati.
 
  • Zoks

    06.02.2023 08:36
    legenda
    Veliki šarmer od koga se svašta moglo čuti u naučiti. Knjiga od čoveka. Saučešće porodici.
  • Sale NS

    05.02.2023 09:49
    RIP
    Ode nam još jedna velika novosadska FACA, počivao u miru!
  • Komšinica

    04.02.2023 17:44
    ///
    slava mu,saučešće porodici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti