Gradska kuća: Upozorenje građanima zbog olujnog vetra, posledice prijaviti Komunalnoj miliciji

Gradske vlasti Novog Sada upozoravaju građane da je, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i dalje na snazi narandžasti meteoalarm i mogući udari jakog vetra.

"Apelujemo na sugrađane da paze prilikom prolaska pored drveća, zaštitnih ograda oko gradilišta i svih prepreka koje se nalaze na javnoj površini, a koje usled nevremena mogu da ih povrede ili padnu na njih", kažu u Kabinetu gradonačelnika.

Navode da sve posledice udara vetra građani mogu prijaviti na dežurni telefon Komunalne milicije 021/4872-544.

Komunalna milicija će zatim, dodaje se, obavestiti javno-komunalna preduzeća i ostale gradske službe da otklone prepreke sa javnih površina.
 
U gradskoj upravi kažu da su, nakon udara olujnog vetra koji je zahvatio Novi Sad, tokom celog dana nadležne službe na terenu i preduzimaju mere na sanaciji štete, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionicanje u gradu.
 
Olujni vetar napravio je štetu širom grada, oborena su stabla, polomljene grane, srušena ograda gradilišta kod Banovine...
 
Takođe, zbog štete od jakog vetra, otkazani su vozovi između Novog Sada i Beograda.
  • Milana

    06.02.2023 22:05
    STVARNO
    Nisam znala da Novi Sad ima komunalnu miliciju.
  • Vlada

    06.02.2023 08:42
    Ekipe su možda bile i otišle, ali oborene grane još stoje u Limanskom parku. Takođe bi Radio021 mogao da utvrdi zašto u parku i okolini ne radi osvetljenje već treći dan i da li je slučajnost što je struja nestala tokom otvaranja "kineskog festivala svetla".
  • Sa Limana

    04.02.2023 19:48
    Svaka čast za ekipe. U rekordnom roku su došli iako je i dalje bilo i kiše i vetra. Ovo je elementarna nepogoda za koju ne možemo nikoga kriviti. Apel je samo da se ne protivi uklanjanju stabala koji su dostigli odredjenu visinu jer su ona najveća opasnost,ali isto tako treba odmah obezbediti mladice i zasaditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti