Glasajte za neki od 93 kapitalna projekta na platformi za participativno budžetiranje "Tvoj Grad"

"Tvoj Grad" je mesto namenjeno učešću javnosti u donošenju odluka značajnih za Novi Sad.
Glasajte za neki od 93 kapitalna projekta na platformi za participativno budžetiranje "Tvoj Grad"
Foto: 021.rs

Kao prva platforma ovog tipa u regionu, "Tvoj Grad" građanima donosi jedinstvene mogućnosti zajedničkog planiranja budućnosti Novog Sada.

Ovaj princip omogućava učešće građana u određivanju prioriteta u postupku izrade budžeta, koji je osnovni dokument za realizaciju projekata od javnog značaja i daje im priliku da budu uključeni u donošenje odluka na lokalnom nivou.

U praksi to znači da građani učestvuju u kreiranju budžeta grada u kojem žive.

Nakon jednostavne registracije na platformi "Tvoj Grad", građani mogu da glasaju za neku od 93 kapitalne investicije koje smatraju prioritetnim, kao i da sami predlože šta je ono što može da poboljša njihov kvart ili grad.

Zahvaljujući nesebičnom angažovanju velikog broja Novosađana koji su prošle godine glasali za predložene projekte, u budžet za 2022. godinu uvršteno je 25 višegodišnjih kapitalnih projekata, a rezultatu su već vidljivi.

Putem platforme "Tvoj grad" osluškuju se potrebe Novosađana, a svaka predložena ideja građana razmatrana je od strane gradskih uprava i službi. Većina pristiglih ideja dobro je argumentovana, jer građani jasno prepoznaju šta im je potrebno za kvaliteniji život.

Najveći broj usvojenih predloga odnosi se na oblasti zaštite životne sredine, uređenja zelenih površina, izgradnju biciklističkih staza, uređenje parking mesta i infrastrukturnog opremanja određenih delova grada.

Novosađani su slobodni da predlože bilo kakvu ideju, sve dok se ona odnosi na pitanja koja mogu doprineti kvalitetu života. Može se ukazati na rešenje problema sa kojim se suočavaju, način na koji se mogu iskoristiti određeni potencijali, unaprediti postojeće okruženje u svom komšiluku i ostvariti uticaj na unapređenje kvaliteta života svih stanovnika.

Registracija je jednostavna - na sajtu tvojgradnovisad.rs.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti