FOTO: Radnici "oljuštili" deo fasade sa zgrade u centru Novog Sada, oštetio je olujni vetar

Olujni vetar koji je u subotu duvao u Novom Sadu odneo je i deo fasade na zgradi u Nikolajevskoj 2, u centru grada.
FOTO: Radnici "oljuštili" deo fasade sa zgrade u centru Novog Sada, oštetio je olujni vetar
Foto: 021.rs

Deo fasade je pao u subotu, a komadi su završili i ispod parkiranih automobila u ovoj ulici.

Inspekcija je nakon toga izašla na teren i postavila traku kojom se zabranjuje prolaz kraj zgrade, uz upozorenje na opasnost od obrušavanja fasade.

Jutros su na teren izašli radnici JKP "Stan" koji su oljuštili problematične slojeve fasade. Problemi sa fasadom na ovoj zgradi postojali su i ranije.
 
 
Podsetimo, u Novom Sadu je u subotu duvao olujni vetar koji je lomio stabla, na kolovoz su padale bandere, dok je jarbol kod hotela "Šeraton" oštetio automobil.
 
Tada je gradska vlast upozorila građane da paze prilikom prolaska pored drveća, zaštitnih ograda oko gradilašta i drugih prepreka koje se nalaze na javnoj površini, a koje usled nevremena mogu da ih povrede ili padnu na njih.
  • Bivši stanar

    11.02.2023 13:00
    Za neupućene
    Za one koji vole da komentarišu a nisu upućeni u drugu stranu priče. Problem sa fasadom traje više od 30 godina. Stanari koji su tad živeli tu, neki su i sad tu, sami su skidali delove fasade kad krene da otpada, po principu neko od stanara je dole da obezbedi prostor da neko ne bi bio povređen drugi sa prozora i terasa koliko dohvate oljušte, jer fasadu nismo mogli da saniramo sami pošto je zgrada pod zaštitom grada i oni su trebali da je u tom slučaju saniraju, a nisu hteli. Kad je oštećeno par automobila samo su stavili zabranu parkiranja na stranu gde je zgrada i kasnije tome i prilagodili ulicu, a za prolaznike i stanare koga briga što su direktno ugroženi.
  • Nije bitno

    11.02.2023 11:02
    Ta zgrada spada u zastitu grada Novog Sada kao i mnoge druge u centru i oni ne dozvoljavaju novu fasadu tako da stanari se bore vec godinama sa tim
  • Stanar Jožef Kiš

    09.02.2023 16:52
    Čistač
    Zbog čega komentarišete nešto za šta niste kopetentni!?Prvo radnici su radili šta su mogli i koliko su mogli ,današnja temperatura i rad na skeli uopšte ni bar malo nisu laki!?Ono što se moglo uradilo se ,ostalo će uz idejni projekat i saglasnost skupštine zgrade biti uradjena i fasada ,ispratićemo već situaciju !Obaveštenje je bilo ,a to da niko ne čita i skloni svoj auto je drugi par kobasica.Hvala najlepše radnicima JKP "Stana".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti