Naftovod između Srbije i Mađarske - od Alđe do Novog Sada koštaće oko 100 miliona evra

Projekat izgradnje naftovoda između Srbije i Mađarske, od Alđe do Novog Sada, u dužini od 128 kilometara, iznosiće oko 100 miliona evra na teritoriji Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo rudastva.
Naftovod između Srbije i Mađarske - od Alđe do Novog Sada koštaće oko 100 miliona evra
Foto: Pixabay
Ministarka Dubravka Đedović razgovarala je sa vršiocem dužnosti direktora "Transnafte" Pančevo, koja bi bila investitor tog projekta, o pripremi izgradnje novog naftovoda, kojim će se diverzifikovati snabdevanje naftom.
Ona je podsetila da je prilikom jučerašnjeg susreta sa ministrom spoljnih odnosa i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, iskazana podrška realizaciji ovog projekta kao i da će "Transnafta" početi razgovore sa mađarskom kompanijom o tehničkim detaljima.
"Realizacijom ovog projekta obezbedila bi se diversifikacija snabdevanja sirovom naftom i povećali bismo sigurnost snabdevanja rafinerije nafte Pančevo. Takođe, smanjili bi se i ukupni troškovi transporta sirove nafte u odnosu na transport do Omišlja, a zatim naftovodom do granice sa Srbijom", poručila je Đedović.
  • mozga bez

    08.02.2023 19:38
    Lepa cifra da se prelije iz budzeta preko (pod)izvodjaca do dzepova autora ideje.
    Inace skroz beskorisno, neisplativo i neotplativo.
  • neb

    08.02.2023 19:30
    desetina nacionalnog stadiona
    šestina prava na prenos enleskog fudbala


    sića
  • Rep

    08.02.2023 18:59
    Transnafta ? Izmisljena firma koja ubira kajmak i zaposljava stranacki kadar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti