Odbornici u vaše ime: Odlazak POKS-a iz vlasti i urbanistički planovi

Sednica Skupštine grada održaće se u petak, 10. februara. Odbornici će razmatrati uglavnom urbanističke planove, a na dnevnom redu će biti i ostavke članova POKS-a na pojedine funkcije.
Odbornici u vaše ime: Odlazak POKS-a iz vlasti i urbanistički planovi
Foto: 021.rs
Branka Bežanov podnela je ostavku na mesto članice Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, dok je Vladimir Zelenović podneo ostavku na mesto direktora "Čistoće".
 
Na dnevnom redu zasad nema odluka o tome ko bi mogao da nasledi Bežanov i Zelenovića na ovim funkcijama. 
 

Među ostalim tačkama dnevnog reda su i urbanistički planovi. Među njima je i plan koji se tiče nedovršenog kompleksa "Rodića" kraj auto-puta, u koji je dodat uslov da se radovi ne mogu obavljati dok prethodno ne budu zbrinute rode koje su se ugnezdile na stubovima ove konstrukcije. 

Pred odbornicima je i plan regulacije dela grada severno od kanala Dunav-Tisa-Dunav koji pokriva delove Klise i okolnih naselja i uglavnom se odnosi na definisanje industrijskih sadržaja planiranih na ovom mestu i akvaparka kompanije "Minakva". 
 
Odlučivaće se i o planovima za delove Futoga i Sremske Kamenice, koji se uglavnom odnose na pitanje izgradnje porodičnih kuća. 
 
Očekuje se da će skupštinska većina usvojiti odluke o izradi nekoliko regulacionih planova, odnosno delova postojećih planova i to uglavnom na predlog investitora. To se najbolje vidi na primeru Petrovaradina, gde se predlaže davanje saglasnosti na izradu četiri odvojena plana za blok VIII, radnu zonu u Sadovima, centar naselja i jednu parcelu na Karagači. Pred odbornicima su i zahtevi da se izmeni više regulacionih planova za lokacije na Podbari, Avijaciji, Grbavici, kao i za deo Rumenke. 
 
Odbornici će na sednici razmatrati odluku da se nastavi sa korišćenjem objekata i programa koji su bili deo manifestacije Evropske prestonice kuluture 2022. godine.
Na dnevnom redu su i dve odluke koje se tiču transfera sa pokrajinskog nivoa. Prva je prijem 200 miliona dinara za Program održavanja putne privrede, čime se ukupna sredstva iz pokrajinske kase za ovu namenu povećavaju na 700 miliona dinara.
 
U drugom slučaju je prijem 78 miliona dinara za kupovinu tri autočistilice, a dodajmo i da je pokrajna u međuvremenu dodelila još 143 miliona dinara za nekoliko drugih vozila.
 
Odbornici bi trebalo da daju saglasnost i na raspisivanje konkursa za izbor direktora JP "Urbanizma", zato što Dušanu Miladinoviću ističe mandat. 
  • Милетић

    09.02.2023 20:56
    Лепо срочено
    Ово је пародија - на дневном реду нема ко би могао да замени Б и З а без дневног реда именован ВД директор Чистоће ,па шта ће нам онда скупштина града ,свима жута одела и на улицу није -66 ко у Јакутији
  • Sef

    09.02.2023 18:24
    Podrška Doniju
    Ako je tačno,u čistoću dolazi struka. Nama to i treba. Neko ko ume i neko kome taj posao nije stran i nepoznat.
  • Kać

    09.02.2023 18:05
    A, sta je sa Vladom Jelicem, nije valjda prebegao u SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti