U Novom Sadu prosečno vozilo staro 16 godina, najčešći modeli "golf" i "pasat"

Na mapi prosečne starosti vozila u Srbiji Agencije za bezbednost saobraćaja, građani na području Policijske uprave Novi Sad koriste vozila stara u proseku 16 godina.
U Novom Sadu prosečno vozilo staro 16 godina, najčešći modeli "golf" i "pasat"
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako piše list Danas, to je odmah iza Beograda, gde se voze najmlađa vozila, prosečne starosti od 13,3 godina. 
Oni koji još voze po euro 1, 2 i 3 standardima najčešće imaju "golf" i "pasat" vozila, pokazuju podaci iz novosadske policije. 
Pri samom vrhu su i stariji modeli "opela" poput "astri" i "kadeta", te "audija".
 
Direktor Departmana sa saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Dragan Jovanović za Danas procenjuje da u ovom gradu ima oko 140.000 putničkih vozila.
 
"Svaka akcija koja bi trebalo da unapredi korišćenje novih vozila sa kvalitetnim pogonom, bio on električni ili sa novim motorima, u svakom slučaju poboljšava bezbednost i kvalitet našeg saobraćaja, ali i manje utiče na životnu sredinu. Sve je to dobro, samo se postavlja pitanje koliko će neka mera i akcija zaživeti i biti prepoznata među građanima. Odnosno ovde će kupovna moć našeg stanovništva pokazati da li će akcija uspeti", rekao je Jovanović.
  • Torbica

    13.02.2023 12:54
    Dok je nas bosanaca bice i golfova..
  • MileMi

    13.02.2023 12:28
    Nove kantesusmece
    Ljudi su skroz u pravu. Zasto bi vozili te nove kante Koje se stalno kvare. U zapadnoj nemackoj kupe na kredit te nove krsine pa stalno vise po ovlastenim servisima, a ovi ih klepaju po dzepu. Jaucu za dobrim starim VW vozilima, starim mercedesima I Japanskim Benzincima.
  • Map

    13.02.2023 11:48
    Dok god bude dizela i mogao se nabaviti vozicu se na njega a kome smeta slobodno moze da se izseli na Mars

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti