"Oko sokolovo" u Novom Sadu se i dalje testira, gradska uprava ne zna kada će početi kažnjavanje

Tačan početak rada sistema "NSpatrol", novosadske verzije "Oka sokolovog", još uvek nije poznat.
"Oko sokolovo" u Novom Sadu se i dalje testira, gradska uprava ne zna kada će početi kažnjavanje
Foto: 021.rs

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove navode za 021.rs da se sistem testira svaki dan i da će građane obavestiti kada se započne sa radom na novosadskim ulicama.

Kako smo već pisali, komunalna milicija od početka januara testira pet terenskih vozila sa posebnom opremom za kažnjavanje nepropisno parkiranih automobila. 
 
"Sistem 'NS patrol' koji koristi Gradska uprava za inspekcijske poslove, sektor Komunalne milicije, od 1. januara je stavljen u test upotrebu i svakodnevno se testira u svim uslovima rada. Još uvek je u postupku probni period sistema, a tačan datum početka rada je teško odrediti, ali će građani biti blagovremeno obavešteni", dodaju u inspekciji za 021.rs. 
Sistem automatskog kažnjavanja nepropisnog parkiranja bi, prema ranijim najavama iz lokalne vlasti, trebalo da pomogne efikasnijem kažnjavanju prekršioca i rešavanju problema nepropisnog parkiranja.
 
Grad očekuje da će prvih dana biti pisano i po 1.000 prekršaja dnevno. Da gradska uprava očekuje mnogo kazni, vidi se i po tome što su nedavno završili tender na kome je Pošta Srbije dobila posao da odštampa i potom dostavi 200.000 kazni. 
 
Za nedozvoljeno parkiranje na ulici ili bilo kojoj drugoj saobraćajnoj površini kazna će biti 5.000 dinara, a za parkiranje na zelenom prostoru 25.000 dinara. Ukoliko se plati u roku od osam dana, kazna je upola manja.
 
Takođe, postoji i kazna od 25.000 dinara za vlasnika ukoliko u roku od osam dana od dana saznanja za učinjen prekršaj ne dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje upravlja vozilom i dokaz kojim se može utvrditi ko je upravljao vozilom u trenutku prekršaja. Ovo se odnosi na one koji pokušaju da plaćanje izbegnu tvrdnjom da nisu oni vozili. 
Uvedeno je i da se sa 20.000 dinara kazni skrivanje registarskih tablica na vozilu, što bi činili oni koji pokušavaju da izbegnu kaznu za nepropisno parkiranje. 
 
Novčane kazne su znatno više za pravna lica. 
 
Dodajmo i da je Novi Sad, osim pet terenskih vozila "dacia sandero", koja su zajedno sa pratećom opremom plaćena 45,9 miliona dinara, kupio i deset električnih bicikala koje će komunalna milicija koristiti za istu namenu, ali u pešačkoj zoni, na trotoarima i biciklističkim stazama.
  • bujke

    14.02.2023 08:40
    namćor
    Gospodo draga ova blesava novosadska vlast je kupila automobile bez programa ne znajući da se on kupuje posebno a sad nemaju novaca za njega imaće do kraja godine zato se opustite zbo neobaveštenih u vlasti
  • Јоргованка

    13.02.2023 21:49
    Шта каже Његош
    Само кад нема бахате полиције све их Соко разјури ал плен не улови као у песми Ај лети соко ниско па високо
  • Goki

    13.02.2023 15:07
    samo cepaj
    ...bahate vozace. Evo kod mene se na trotoaru i biciklistickoj parkiraju svaki dan. Uopste ih ne zanima. Ako on moze popeti svoj auto, on ga popne i parkira se preko svega. Dzaba sto tu nema koslki prilaz sa bulevara, oni jednostavno popnu automobilna trotoar ili cak preko trave i voze trotoarom i biciklistickom, da bi tu parkirali. FUJ FUJ FUJ FUJ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti