Akcija progresivne Vojvodine: Radio-televizija Vojvodine dovedena u katastrofalan položaj

Izbor direktora, uz poštovanje zakonom utvrđene procedure, tek je prvi, ali ne i jedini neophodan uslov da se reše problemi u RTV-u, ocenila je Akcija progresivne Vojvodine.
Akcija progresivne Vojvodine: Radio-televizija Vojvodine dovedena u katastrofalan položaj
Foto: 021.rs
Podsećaju da je, čitavu godinu i po nakon što je prethodnom direktoru istekao mandat, konačno 1. februara ove godine raspisan konkurs za izbor novog direktora Radio-televizije Vojvodine.
"Gledanost je trenutno na nivou statističke greške, dugovi prema dobavljačima narasli su na oko trista miliona dinara, nedostaje neophodna oprema za rad, nova zgrada RTV-a još nije useljena sasvim, da ne govorimo o katastrofalnim kadrovskim rešenjima dosadašnje uprave", navodi APV. 
Smatraju da je, uporedo s izborom direktora, neophodno da Vlada Srbije, u čijoj je nadležnosti finansiranje rada RTV-a, "hitno donese odluku o saniranju dugova, iznosu i udelu sredstava televizijske pretplate na teritoriji Vojvodine koja bi omogućila neophodan priliv sredstava za redovno finansiranje rada ustanove, kao i o kapitalnim investicijama za nabavku opreme neophodne za redovno i kvalitetno emitovanje radijskog i televizijskog programa".
 
Takođe, navode, "novi direktor, nakon što bude izabran, u obavezi je da odgovornost za rad poveri najsposobnijem i najstručnijem kadru, a ne partijskim poslušnicima, kao što je trenutno slučaj". 
 
"Podsećamo da je, uprkos nadležnostima AP Vojvodine iz oblasti medija, koje proizilaze iz Ustava Srbije, postojećim zakonskim rešenjima Pokrajinskoj vladi i Skupštini APV-a onemogućeno da učestvuju u upravljanju i finansiranju javnog servisa građana Vojvodine. Sad je poslednji trenutak da Vlada Srbije primeni zakon i omogući rad Radio-televizije Vojvodine, a ako to nije u mogućnosti, RTV treba da se vrati u nadležnost Vlade i Skupštine Vojvodine, što je najlogičnije i najbolje rešenje na duži rok", smatraju u Akciji progresivne Vojvodine.
  • Rale

    14.02.2023 09:36
    Radio je odličan i vrlo objektivan, dok je TV srozana do neprepoznatljivosti.
  • Ime

    14.02.2023 01:36
    buducnost

    tv Vojvodina ima svoje mesto i svoju vrednost sto je dokazala u ono vreme kad je bila jedna od najboljih tv kuca u jugoslaviji. imala je dobre novinare , odlicnu dokumentaciju i tehniku ( mogla je po tome da se meri sa slovenijom i hrvatskom) i nema razloga da ne bude ponovo tako dobra i gledana. pitanje je samo da li to drzavi srbiji odgovara. ukoliko postoji potreba da se ponovo devastira i svede na nivo tv novi sad i sl. onda je bolje ne za posljavati ljude i praviti trosko
    ve. bolje je taj novac preusmeriti u kulturu, obrazovanje i sl.
  • Danica

    13.02.2023 20:39
    Rtv
    Vratiti, one kvalitetne, sposobne novinare koji su posteno radili, a neradnicima dati otkaz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti