Univerzitet u Novom Sadu napredovao 47 mesta i ušao među 1.000 najboljih na svetu

Univerzitet u Novom Sadu ostvario je značajan napredak od 47 mesta na najnovijoj Vebometriksovoj rang listi najboljih svetskih Univerziteta za 2023. godinu.
Univerzitet u Novom Sadu napredovao 47 mesta i ušao među 1.000 najboljih na svetu
Foto: 021.rs
Kako se navodi u najnovijem Vebometriksovom izveštaju, koji je objavljen na sajtu ove obrazovne institucije, Univerzitet u Novom Sadu je zadržao drugu poziciju na listi najboljih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji, piše Danas.
Za razliku od prošle godine i liste koja je objavljena u julu mesecu, kada je zauzimao 1.009 mesto, ove godine je poboljšao svoju poziciju i nalazi se na 962. mestu najboljih svetskih Univerziteta.
Univerzitet u Beogradu na svetskoj listi je zauzeo 443. mesto, Univerzitet u Nišu 1.487, a Univerzitet u Kragujevcu 1.786.
 
Vebometriks je svetski priznata rang-lista univerziteta koju dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija koja radi pri Španskom nacionalnom istraživačkom savetu iz Madrida.
 
Istraživanje je prvi put sprovedeno 2004. godine i od tada se sprovodi dva puta godišnje.
 
Prve tri pozicije na Vebometriksu zauzimaju američki univerziteti Harvard, Stanford i Institut tehnologije u Masačusetsu (Massachusetts Institute of Technology - MIT).
  • ...

    14.02.2023 23:54
    Vebometriks i Sajbermetriks.
    Ovo zvuci kao moderna varijanta imena nekih tamo nepokorenih sto se i dalje opiru osvajacima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti