Građani i radnici "Zelenila" zajedno sadili drveće u Ulici Veselina Masleše

Radnicima JKP "Gradsko zelenilo" koji su danas u okviru projekta Male urbane celine sadili drveće i rekonstruisali travnjak u Ulici Veselina Masleše priključio se i jedan broj građana.
U saradnji sa građanima posađeno je 29 stabala koprivića i četiri stabla nara. Drveće je posađeno na parkingu kod OŠ "Svetozar Marković Toza" u polipropilenske cevi radi zaštite korena. Zbog zaštite oko stabala će biti postavljena i metalna ograda. 
"Ulica Veselina Masleše je jedna od najpromentijih u ovom delu grada. Novo drveće i nov travnjak značajno će unaprediti kvalitet života ljudi koji žive ovde. Projekat "Male urbane celine" se realizuje u saradnji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Mesne zajednice i Gradskog zelenila. Pored sadnje 33 sadnice drveća, zajedno s građanima koji su nam se pridružili rekonustruisali smo i i više od 1.500m2 travnjaka. Posađena je nova trava, uklonjen otpad i lišće. A narednih dana sa sadnjom drveća u okviru projekta "Male urbane celine" nastavićemo i u drugim delovima grada", kaže direktor JKP "Gradsko zelenilo" Miloš Egić.
On podseća na to da je tokom prethodnih 15 dana posađeno 211 sadnica drveća na četiri lokacija u gradu. 
 
"Posadili smo šest piramidalnih bagrema u Ulici Ive Andrića na Limanu IV, 69 komada stabala u Orahovoj ulici, 103 komada stabala na lokaciji Braće Krkljuš, 33 komada stabala Aranj Janoša", dodao je on.
  • Vlada

    15.02.2023 09:30
    Neka se Gradsko zelenilo javi ako im je potrebna pomoć da konačno iz Limanskog parka pokupe granje koje je polomila oluja. Nije ništa hitno, prošlo je samo dve i po nedelje.
    A onda neka možda kolegama prijave da u parku nema osvetljenja već pola zime.
    Stvarno nije žurba, sačekaćemo.
  • SalajkaNS

    15.02.2023 07:56
    Komšinica i ja samo prošli vikend uklanjale smeće i granje u našoj ulici sa javne zelene površine i niko o tome nije izveštavao. A to je posao nadležnih gradskih službi.
  • Lili ns

    15.02.2023 02:51
    Pruga
    Kada nameravate da uredite, izmestite, šine i pragove koji su na pravcu ulice Veselina Masleše i jako narušavaju izgled celine koju uteđujete? Ulica je i dalje podeljena u dva dela s tim što deo "preko pruge" nije uređen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti