FOTO, VIDEO: Nadvožnjak u Petrovaradinu bez ograde i otpadaju delovi betona, sledi hitna sanacija

Nadležne službe će reagovati kako bi se obezbedio nadvožnjak u Ulici Račkog u Petrovaradinu i sanirala eventualna oštećenja koja mogu da ugroze odvijanje saobraćaja i prolaznike.
FOTO, VIDEO: Nadvožnjak u Petrovaradinu bez ograde i otpadaju delovi betona, sledi hitna sanacija
Foto: 021.rs

Grad i drugi državni organi reagovali su nakon što su im se stanovnici Petrovaradina preko 021.rs obratili za pomoć.

Meštani Petrovaradina su za 021.rs naveli da od nedavno nedostaje deo ograde na zatvorenom železničkom nadvožnjaku, kao i da se sve češće viđaju ne samo pokutine, nego i komade betona koji otpadaju sa nadvožnjaka. 

Ekipa 021.rs se uverila na licu mesta da postoje određena oštećenja ograde na nadvožnjaku, kao i razne naprsline i rupe na betonskoj konstrukciji za koje se ne može sa sigurnošću reći od kada su, dok okolo ima brojnih komada betona, kamena i kaldrme. 
Ovaj nadvožnjak je deo nekadašnje pruge Petrovaradin - Beočin koja je zatvorena pre dosta godina i već duže vreme se planira da bude deo biciklističke zelene trase između ova dva naselja. U toku je izrada urbanističkih planova i tek treba da uslede radovi, kojima će se i ovaj nadvožnjak potpuno urediti.
 
 
Kako navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za 021.rs, već su preduzimani radovi da se nadvožnjak obezbedi za sigurnije odvijanje saobraćaja i prolazak pešaka i biciklista.
 
U ovoj upravi kažu da su prošle godine preduzete aktivnosti na obezbeđenju gornje strane nadvožnjaka, pri čemu je sa obe strane postavljena ograda i poprečne zapreke, kao i saobraćajna signalizacija kojom je regulisana zabrana prolaska.
 
Navode i da je sada obilaskom lokacije ustanovljeno da je nestao središnji deo ograde, kao i saobraćajna signalizacija kojom se reguliše zabrana kretanja preko nadvožnjaka. 
 
"Na osnovu konstatovanog stanja na terenu, urgentno će se reagovati i u što kraćem vremenskom roku izvesti radovi na postavljanju nedostajućeg dela ograde i saobraćajne signalizacije na predmetnoj lokaciji sa gornje strane objekta", navode u UGZI-ju.
 
 
Iz Gradske kuće su za 021.rs rekli i da je Uprava za inspekcijske poslove obavestila pokrajinskog Inspektora železničkog saobraćaja koji će, u okviru inspekcijskog nadzora, izvršiti procenu stanja samog nadvožnjaka i, u skladu sa konstatovanim, naložiti eventualne mere za sanaciju objekta, a kako ne bi bilo ugroženo odvijanje saobraćaja. 
 
Takođe, novosadska uprava navodi i da je UGZI kontaktirao i JP "Putevi Srbije", koje će preduzeti mere iz svoje nadležnosti, a vezano za saobraćajnu signalizaciju na državnom putu u Ulici Račkog.  
  • jovo s brkovi

    17.02.2023 09:55
    ovo treba srusiti.... tu ne prolaze sinska vozila a ispod prolaze kamioni i zbog njegove male sirine dva se ne mogu mimoici ispod..... gimilu puta sam prisustvovao kocenjima gde se za dlaku izbegao sudar. Ako krene pruga Vesic ce to bapraviti novo i to u roku u saradnji sa pank gradonacelnikom i pesnikom iz pokrajine...
  • Milan

    16.02.2023 06:49
    Sta reci
    Na zalost ceo Petrovardin propada..Slabo se odrzava..trotoari propadaju..Kao sa su 2 drzave NS i i Petrovaradin..Mislim da je vreme da se malo pocnu pare ulagati i u njega..Nije problem samo nadvoznjak..
  • Sadovi

    15.02.2023 19:08
    Inzenjer
    Sadovima fali jos barem jedan nadvoznjak (iznad pruge da prolazi ) i da se kači na put karlovci -petrovaradin.(kod Navipa).Kada veća kiša padne ljudi ne mogu da izađu iz naselja a to je bruka za struku koja nije razmišljala na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti