FOTO: Počela gradnja kružnog toka kod Spensa, zatvoren deo Bulevara cara Lazara

Izgradnja kružne raskrsnice na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice počela je jutros i radnici i mašine su za sada zauzeli saobraćajne i biciklističke trake najbliže Promenadi.
FOTO: Počela gradnja kružnog toka kod Spensa, zatvoren deo Bulevara cara Lazara
Foto: 021.rs
Kako se uverio 021.rs, radnici firme "Put-invest" su počeli sa radovima koji će do 23. februara za saobraćaj zatvoriti krajnju desnu traka na Bulevaru cara Lazara, u dužini od 110 metara, od Fruškogorske ulice do Promenade.

U naredna tri dana sa Bulevara cara Lazara biće onemogućen pristup kolima Promenadi, Spensu i Univereksportu.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i invrsticije su najavili da će o daljim rasporedima zatvaranja tokom narednih devet meseci, koliko će trajati radovi, građani biti obavešteni na vreme.
 
 
Podsetimo da gradnja "turbo" kružnog toka košta više od 2,8 miliona evra, odnosno 336,2 miliona dinara i izvode ih kompanije "Put-invest", "Montop Pro", "Energotehnika-Južna Bačka" i "Tecton Geosystems".
 
U okviru radova planirano je premeštanje i rekonstrukcija dela kanalizacione i vrelovodne mreže, javne rasvete i druge komunalne infrastrukture na ovoj lokaciji. Osim toga, zbog izgradnje raskrsnice biće posečeno devet stabala na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara.
 
Dodajmo i da je plan da se na kraju, kada radovi budu gotovi, u centru kružnog toga postavi 10 metara visok spomenik Nikoli Tesli. Grad je već opredelio 5,4 miliona dinara za konkurs i čeka se raspisivanje tendera za izradu idejnog rešenja.
  • Nemanja

    21.02.2023 15:54
    Underground
    Na stranu pitanja o (ne)opravdanosti izgradnje kružnog toka na toj raskrsnici, na stranu suluda cena i rokovi, kružni tok bez podzemnog prolaza je nešto najidiotskije što može da se zamisli. Ukoliko budu zebre na izazima kao na bul Evrope, protok saobraćaja je tu piši propalo. Plus, trebao bi i podzemni kod Spensa a postojeći semafor ukinuti, onda bi cela priča još i imala smisla. I Stražilovska da bude jednosmerna u pravcu centra, saobraćaj iz centra trasirati preko Mihajla Pupina na Kej.
  • Nebojsa bugger

    20.02.2023 16:28
    Prelijepo
    sto se tice spomenika, postajemo Skoplje.
  • D. Lukić, dipl. inž.

    20.02.2023 16:00
    Novi Beograd
    Tačno je, da su u Holandiji početkom 21. veka osmislili »turbo« kružni tok, poznat i kao »spiralni« kružni tok, kao i da je Ljubljana pre skoro 15 godina dobila svoj prvi »turbo« kružni tok; Tomačevo. U međuvremenu su slovenci malo modifikovali holandsko rešenje tako da danas u Sloveniji postoji trocifren broj »turbo« kružnih tokova i svaki dan ih je sve više. U Ljubljani samo na jednoj ulici; Letališka cesta koja je dužine oko 2,6km, ima sedam (7) »turbo« kružnih tokova. Pošto Ljubljana objavljuje i konačne cene izgradnje infrastrukture, a tu spada i izgradnja »turbo« kružnih tokova, neću da pogrešim ako kažem, da je cena izgradnje »turbo« kružnog toka u Novom Sadu od skoro 2,9 miliona evra više nego preterana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti