Rušiće se barake na Novom naselju, na njihovom mestu nova kulturna stanica

Nelegalne barake u Ulici Bate Brkića na Novom naselju, koje su tokom godina menjale namenu i u vlasništvu su Grada Novog Sada, biće srušene kako bi se izgradila nova kulturna stanica.
Rušiće se barake na Novom naselju, na njihovom mestu nova kulturna stanica
Foto: 021.rs

Reč je o planiranoj Kulturnoj stanici Novo naselje na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna.

Izgradnja novog objekta kulture u planovima je već nekoliko godina, a nadležni su se odlučili za kulturnu stanicu spratnosti Po+P+2+Pk (dvospratnica) ili sa podvučenom poslednjom etažom. 

Odluka o rušenju baraka biće usvojena na predstojećoj sednici Skupštine grada Novog Sada u petak, 24. februara.
 
Osim izgradnje objekta kulture, urediće se okolna pešačka i kolska komunikacija, zelenilo i parking prostor za korisnike i za zaposlene.
 
Lokacijski uslovi za izgradnju ovog objekta izdati su krajem novembra 2020. godine, a kako je 021.rs već pisao, kulturna stanica nalazi se i u Generalnom urbanističkom planu Novog Sada.
  • meda

    09.03.2024 10:36
    barake nisu gradske
    barake je postavila neka od drzavnih firmi(neimar,graditelj,izgradnja,1 MAJ) radi smestaja radnika KOJI SU ZIDALI CELO NOVO NASELJE treba naci samo cije su GRADSKE nisu
  • Bl

    21.02.2023 09:09
    ..
    Samo da izadjemo svi na ulice ako krenu zgrade i tu da dizu, deca ne mogu vec sada u skolu kao ljudi zbog guzve kolima u 8h
  • Viki

    21.02.2023 08:02
    Viki
    Cudime da ih nisu proglasili za kulturno dobro pod zaštitom? Ma rušite to djubre pod hitno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti