GSP daje 14 miliona dinara za brojanje putnika u autobusima

Gradski prevoznik će platiti 14 miliona dinara bez PDV-a za brojanje putnika.
GSP daje 14 miliona dinara za brojanje putnika u autobusima
Foto: 021.rs

Sredstva su opredeljena u programu poslovanja preduzeća za ovu godinu, a tender za odabir firme koja će obaviti brojanja je upravo raspisan.

GSP u dokumentaciji navodi da se kroz nabavku obezbeđuje usluga sprovođenja kontrole putnika i popunjenosti kapaciteta prevoza, a to će se raditi na autobuskim stajalištima prilikom ukrcavanja i iskrcavanja putnika.

Očekuje se da firma koja dobije posao tokom jednog sata obavljanja usluge prikupi podatke koji sadrže naziv stajališta gde se obavlja brojanje, broj kontrolisanih autobusa, broj putnika koji se ukrcavaju, odnosno iskrcavaju iz vozila na svim vratima vozila na jednom stajalištu, kao i broj zatečenih putnika u autobusu, ako se usluga obavlja između dva stajališta.
 
Ova brojanja se neće raditi svaki dan u ovoj godini, nego po posebnom nalogu GSP-a koji će dan ranije obavestiti firmu koja posao dobije na javnoj nabavci kao najpovoljniji ponuđač.
 
Predviđeno je da se brojanja obavljaju do vrednosti sume koja je određena kao vrednost javne nabavke.
 
GSP je ovakva brojanja radio i u protekle dve godine i oba puta je posao dobijao isti ponuđač, Agencija za privremeno zapošljavanje "Laboris HRS" iz Novog Sada i "Omladinska zadruga Menadžer" iz Sremskih Karlovaca. U 2021. godini je plaćeno 9,6 miliona dinara sa PDV-om, a prošle godine 11,4 miliona dinara sa porezom.
  • Boban

    20.02.2023 13:48
    Ovi su gori od zemljotresa,poplava i svih prirodnih katastrofa zajedno.Kradu bukvalno svuda,gde god ima novca tu su.
  • G pen

    20.02.2023 13:13
    A cemu sluzi aparati na ulazu koji su koliko ono kostali? I IZNAJMLJIVANJE sprave kod vozaca? Pa mamu li vam vasu lopovsku, svuda po evropi su dnevne karte bez ogranicenja pa cak i jeftinije.
  • Posmatrac

    20.02.2023 12:14
    A nekada su to radili srednjoskolci,verovatno je bolje ovako da bi mogao neko da se ugradi u tu cenu kao i u sve do sada…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.