Stanovnici Telepa ne odustaju od parka - ponovo razgovarali sa predstavnicima Grada

Telepčani koji se bore da dobiju park na Bulevaru patrijarha Pavla imali su nov neuspeo razgovor sa predstavnicima vlasti u Gradskoj kući.
Stanovnici Telepa ne odustaju od parka -  ponovo razgovarali sa predstavnicima Grada
Foto: 021.rs
Ova parcela od 7.664 kvadrata u blizini ugla Bulevara patrijarha Pavla sa Somborskom ulicom prodata je na licitaciji pre mesec dana za 961 milion dinara "Karin investu" i pored zahteva građana da se to ne radi. 
Iz Inicijative "Sačuvajmo zelene površine - Telep" kažu da su posle nekoliko dana od pismenog obraćanja gradonačelniku Milanu Đuriću primljeni u ponedeljak od strane član Gradskog veća za urbanizam Milovana Amidžića, a dugom i iscrpnom razgovoru su prisustvovali i direktor Urbanizma Dušan Miladinović, kao i obrađivačica Plana za područje Telepa Vanja Vukadinović.
Telepčani za 021.rs navode da su pokušali još jednom da ukažu na alarmantnu potrebu za parkom u ovom delu grada. 
 
"Urbanisti su se držali stava kako je izgradnja opštegradskog centra do 12 spratova na jedinoj preostaloj većoj, još uvek neizgrađenoj površini na Telepu opravdana, sa čime se kao stanovnici ovog naselja i predstavnici velikog broja ljudi koji su peticije za park potpisali, nikako ne slažemo. Smatramo njihov stav izrazito problematičnim, naročito u svetlu poslednjih promena u planovima za Telep, koji uz Futoški put umesto dosadašnja dva sprata podižu spratnost na osam i više. Time se iznenada drastično menjaju izgled i parametri u tom delu u odnosu na ono što je usvojeno u Planu generalne regulacije za Telep prošle godine, i zbog toga je od izuzetne važnosti ponovo promisliti potrebu za parkom na našoj ledini, koju će ove promene svakako dodatno naglasiti", navode iz Inicijative.  
 
Oni dodaju da ne mogu kao argument da prihvate da Grad mora da prihoduje nedavnom trgovinom parcelama koje su bile namenjene za park.
 
Građani se nadaju da će se razgovori nastaviti i da će novosadska vlast promeniti donete odluke i omogućiti da dobiju park, jer vlast nema argumentacije kada Telep kao naselje koje je veliko kao svi Limani zajedno nema nijedan park.
 
Podsetimo da je aktulena vlast dozvolila da se na uglu Bulevara patrijarha Pavla sa Somborskom ulicom sagrade zgrade sa osnovom većom od 3.000 kvadratnih metara i bruto površinom većom od 32.000 kvadrata. Moguća je gradnja solitera do 12 spratova, premda će dominirati osmospratnice.
 
Ovaj prostor na Telepu je deo veće površine od tri hektara za koju su građani tražili da bude park, ali su vlasti odlučile da ograđeno zelenilo bude na površini od 1,2 hektara, dok je veći deo prostora namenjen stambeno-poslovnom kompleksu.
 
Građani su 2018. godine uspeli da Grad nateraju da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da se ispuni želja građana i uredi park, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan u kom je i pored prigovora ucrtano zidanje stambenih zgrada. 
 
Ovome dodajmo da je izvesno da je lokalna vlast odlučila da ovaj deo Telepa diže u visinu, jer je pre nekoliko nedelja bio na javnom uvidu plan prostora prekoputa ove parcele uz Futoški put gde se spratnost diže sa dva na osam spratova uz mogućnost i više gradnje za reperne tačke.
  • Komifo

    22.02.2023 10:35
    @Изногуд

    A kakko bi migranti iz balkanskih zabiti znali šta interesuje građane Novog Sada? Pa vi se još borite sa konceptom parkova.
  • /

    21.02.2023 18:01
    /
    secate li se onog kandidata koji je kao trebao da zatupa interese telepcana a radi u bgu
  • Skočko

    21.02.2023 17:15
    Clana veca sa svih strana ovih dana sastavilo!
    Najveci kuriozitet da na parceli koja je gradska ova na Telepu zarad punjenja budzeta planiras osmospratnicu a ne park, a onda na privatnim parcelama planiras park! I onda moras da otkupos privatne parcele za park. Ako ne otkupis tuze te!
    I bas me zanima da neko podvuce crtu i da vidimo hoce li u ovoj tranfe frange tramsakciji grad biti u plusu!
    A da objekat je tu morao jer je galens kupio parcele preko puta koje su bile isto park pa sad mora i tu 8 spratova!
    Zaigrala se dečica mnogo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti