Poslednji februarski četvrtak Novosađanima donosi i dalje toplo vreme, ali i brojna dešavanja

Poslednji februarski četvrtak Novosađanima i dalje donosi toplo vreme.
Poslednji februarski četvrtak Novosađanima donosi i dalje toplo vreme, ali i brojna dešavanja
Foto: 021.rs
Uhvatite poslednje zrake sunca pred zahlađenje i prošetajte gradom. Kao i uvek, mi smo tu da vam donesemo sva najvažnija i najzanimljivija dešavanja u Novom Sadu.
Vreme
 
Četvrtak u Novom Sadu biće topao, ali uz povremenu kišu. Duvaće jugoistočni vetar, povremeno i jak, tokom noći uz skretanje na slab i umeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će biti 3, najviša dnevna 15 stepeni. 
 
Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim, cerobrovaskulrnim bolesnicima i astmatičarima. Bolovi u mišićima i glavobolja su mogući kao meteoropatske reakcije.
Trebalo bi da znate i...
 
Moguće su oscilacije u pritisku i prekid vodosnabdevanja u Novom Sadu, a razlog su radovi koji će se izvoditi u noći između srede i četvrtka. Kako kažu u "Vodovodu", u pitanju su radovi na trafo stanici u Fabrici vode. 
 
Delovi Sremskih Karlovaca, Kovilja, Petrovaradina i Veternika neće imati struje. U Petrovaradinu će bez struje od 8.30 do 12.30 časova biti Bukovački do 50A-54B, Nova 5. Za ostala mesta pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Druženje počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.
 
Predavanje "Matriks društvenih mreža" održaće se u 19 časova u Kulturnoj stanici "Svilara". Predavanje će držati Ernest Šanca sa Departmana za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta.
 
Program posvećen američkom pesniku, esejisti i prevodiocu srpskog porekla Čarlsu Simiću održaće se u 18 časova u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski"
 
U okviru ciklusa programa "Svet digitalne umetnosti" će se održati razgovor o video umetnosti Aleksa Ingersola iz SAD od 14 časova u Američkom kutku, a vodi ga moderator Andrej Tišma.
 
U okviru Čitalačkog klubu će se pričati o knjizi "Normalni ljudi" irske spisateljice Sali Runi od 19 časova u Digitalnom omladinskom centru.
 
Veče Filmskog Fronta održaće se u 19 časova u Prostoru 2.0.
 
Razgovor o monografiji Slavka Bogdanovića "Divlja sloboda umetničke avangarde: Grupa Kôd u dokumentima i vremenu" održaće se od 19 časova u knjižari Bulevar Books.
 
Predavanje "Revolucionarna umetnost" održaće se u 18 časova u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35).
 
Koncert pijaniste Luke Petrovića i Boška Stojadinovića održaće se u 19 časova u Svečanoj sali Gradske kuće, a ulaz je besplatan.
Promocija specijalnog izdanja magazina "EkoList" biće od 13 časova u Kulturnoj stanici "Eđšeg".
 
Projekcija filma "3D Titanik: 25 godina" biće u 19 časova u KC "Mladost" u Futogu.
 
Nirvana real tribute nastupiće u Domu kulture od 21 čas.
 
Balet u dva čina "Grk Zorba" odigraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, a od 19.30 časova će se igrati "Duh koji hoda (Prometejev put)" na sceni "Pera Dobrinović" SNP-a.
 
Dečija predstava "Učene mišice" igraće se u 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
  • Sunce sija

    23.02.2023 11:05
    Sija i ulična rasveta
    Poslednjeg februarskog četvrtka, kao i juče, neko je zaboravio da isključi uličnu rasvetu na N.Naselju, ul, S.Stanijevića.
    Ih, ta platićemo mi potrošači sve to.
    A zato, centar grada je uveče u polumraku, jadno i tužno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti