Promene u rukovodstvima novosadskih preduzeća, Bulajić novo lice u Gradskom veću

Nakon raskida koalicije LSV-a i SNS-a, mesto člana veća zaduženog za saobraćaj dodeljeno je SPS-u, dok su naprednjaci preuzeli "Vodovod".
Promene u rukovodstvima novosadskih preduzeća, Bulajić novo lice u Gradskom veću
Foto: 021.rs
Iz predloga kadrovske komisije koji ide pred Skupštinu grada vidi se da će Aleksandra Kravića iz LSV-a u Gradskom veću zameniti Aleksandar Bulajić iz SPS-a.
 
Takođe, na mesto vršioca dužnosti direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" umesto Damira Kondića iz LSV-a dolazi Uroš Lončar iz SNS-a, koji je podneo ostavku na mesto direktora JKP "Tržnica".
 
Pošto je ostalo upražnjeno mesto, predloženo je da upravljanje "Tržnicom" preuzme pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković iz SNS-a.
 
Pred Skupštinom grada će biti i duži niz imenovanja novih kadrova iz SNS i drugih stranaka u nadzorne, školske i druge odbore, kao i radna tela nakon prekida koalicije naprednjaka i ligaša.
Što se tiče novoimenovanih kadrova, Aleksandar Bulajić je nepoznat široj javnosti i do sada nije obavljao javne funkcije.
 
U biografiji se navodi da je rođen 1980. godine i da živi u Futogu. Pohađao je Vojnu gimnaziju i potom Vojnu akademiju do 2002. godine, a potom magistrirao i doktorirao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu na temama iz oblasti saobraćaja. 
 
Bulajić je do 2015. godine radio u Vojsci Srbije i od tada je profesor na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, gde je i rukovodilac studijskog programa drumski saobraćaj.
 
Proteklih godina je bio angažovan na više projekata iz domena saobraćaja, a poznato je i da je predsednik Udruženja "Srpska opservatorija za bezbednost saobraćaja".
 
Postavljanje osobe iz redova SPS-a na ovo mesto u Gradskom veću nije iznenađenje, jer SPS vodi JKP "Parking servis", a u ranijem periodu sektor saobraćaja je bio deljen između LSV-a i SPS-a.
Novi direktor "Vodovoda i kanalizacije" je Uroš Lončar, rođen 1985. godine, koji je posle osnovne škole u Kaću završio gimnaziju u Novom Sadu, Univerzitet Educons u Sremskoj Kamenici i potom magistrirao na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. U Kaću je dugo godina bio predsednik mesne zajednice. Politički je bio aktivan u DS-u, potom i u Srpskoj naprednoj stranci. Radio je u privatnim firmama, a od 2011. godine u "Lisju", potom u Elektroprivredi Srbije, dok je 2020. postao direktor "Tržnice".
 
Novi direktor "Tržnice" će biti Vladimir Stojković iz SNS-a, rođen 1974. godine. Diplomirani je inženjer drumskog i javnog gradskog saobraćaja. Nakon rada u privatnoj firmi u Temerinu i "Novostransu", od 2002. godine je zaposlen u Upravi za saobraćaj gde dolazi do funkcije načelnika. Od 2012. do 2014. bio je pomoćnik gradonačelnika, zatim šest godina član Gradskog veća zadužen za komunalnu oblast, a protekle dve godine je ponovo pomoćnik.
  • Jelena

    24.02.2023 16:43
    Svaka čast za prof. Bulajića, pravi čovek na pravom mestu. Stručan i pošten! Kamo sreće da je više takvih!
  • Petar

    24.02.2023 12:30
    Jovanovic
    Sve pohvale za profesora Bulajića! Stručan, vredan, sposoban, pošten...
  • jedva

    24.02.2023 10:12
    čekam
    pobedu opozicije i nadam se direktore koji su svakodnevni komentatori , vidi se da imaju ogromno znanje koje sada mogu iskazati samo na portalima !hihi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti