FOTO: Počelo komunalno opremanje Mišeluka, vredno milijardu dinara

Novi Sad je počeo komunalno opremanje dela Mišeluka vredno gotovo milijardu dinara.
FOTO: Počelo komunalno opremanje Mišeluka, vredno milijardu dinara
Foto: Grad Novi Sad
Gradska kuća je saopštila da su izvođači počeli sa radovima 13. februara, a da je rok za završetak 550 dana. 
Radove izvode novosadske firme "Put-invest", "Instel-inženjering", "Energotehnika-Južna Bačka", "Suuniko solutions", "OTB inženjering" i "Tecton geosytems" koji su posao dobili na tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije.
Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnica u dužini od 3.512 metara, što podrazumeva kolovoz promenljive širine, od 5,5 do 6 metara, kao i biciklističke staze i pešačke staze od behaton ploča, koje će se protezati čitavom dužinom kolovozne konstrukcije. U okviru ove investicije biće izgrađeno i 65 parking mesta.
 
Pored saobraćajnih površina, predviđena je izgradnja 4,8 kilometara vodovodne mreže, tri kilometra atmosferske i tri kilometra fekalne kanalizacije, a svi novoizgrađeni krakovi biće priključeni na već postojeće mreže, putem dva sliva, jednim ka Ulici Dinka Šimunovića i drugim ka kanalizaciji Kovid bolnice u Ulici 3.
 
 
Biće postavljeno i 196 stubova javne rasvete, 177 klupa, 129 korpi za otpatke i šest držača za bicikle. Predviđeno je i da na ovom delu Mišeluka nakon komunalnog opremanja bude urađeno i uređenje zelenih površina, sadnjom dekorativnog sadnog materijala u vidu drveća i žbunja, kao i formiranjem travnjaka.
 
Kada se radovi završe, trenutno skoro potpuno neuređeno građevinsko zemljište nedaleko od Kovid bolnice dobiće devet novih ulica. 
 
Očekuje se da po završetku radova privatni investitori krenu sa zidanjem stambenih objekata, uglavnom manjih stambenih zgrada. 
 
Ovo su prvi ozbiljniji radovi na urbanizaciji Mišeluka, a Novi Sad je još sedamdesetih godina prošlog veka planirao da se grad širi na ovaj lokaciji.
  • Djolr

    24.02.2023 21:06
    NS
    Prava stvar
    Bice exksuziva
    treba podrzati svako komunalno opremanje
    Lokacija je top







  • Novosađanka

    24.02.2023 18:37
    DIVNO !!!
    Divno, vidite kako država brine o svojim građanima, koji su bespravno podigli naselje vila. Pa kad su već vile, neka bude primer građanima, kako se radi. Ali vi sirotinjo, nemojte da vam se omakne, pa da divlje gradite, jer time ružite grad, a to je zabranjeno !!! To je samo za ugledne građane, kao što je Šarić i sl. !!!
  • Djole

    24.02.2023 18:35
    ExtrA
    Miseluk je najbolja lokacija
    I treba da se uredi
    Bice najlepše naselje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti