Advokatska komora Vojvodine: Zabrinuti smo zbog dešavanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Upravni odbor Advokatske komore Vojvodine zabrinut je zbog najnovijih dešavanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Advokatska komora Vojvodine: Zabrinuti smo zbog dešavanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Foto: Pixabay

Kako navode u saopštenju, način, momenat i obrazloženje za pribegavanje iznenadnoj promeni rasporeda rada u tužilaštvu koje je, po obimu nadležnosti i vrsti teških krivičnih dela za koje je zadužena, svakako najvažnije u državi, izazivaju opravdanu sumnju u celishodnost, normativnu celovitnost i praktične učinke reforme najavljene nedavno donetim setom pravosudnih zakona.

"Posebno ukazujemo na obećanu nepristrasnost i imunost na političke pritiske u radu sudova i javnih tužilaštava", dodaju u AKV.

Podsećaju da je advokatura profesija koja građanima pruža pravnu pomoć kao garanciju za pristup pravdi i za zaštitu ljudskih prava.
 
"Pravosuđe mora biti odvojeno od drugih grana vlasti, mora biti jednako za sve građane, a advokatska profesija kao deo pravosuđa ima poseban interes za ostvarenje ideala vladavine prava. Tužioci moraju imati uverenje da postupaju samostalno, u skladu sa zakonom i da njihove karijere i ličnost uživaju punu zaštitu države", zaključuju u AKV.
  • Don Kihot

    28.02.2023 08:45
    Komora
    Komora komore ! Institucija koja ne sluzi nicemu, sem koristoljublju.
    Inace ista ta komora koja nije reagovala nikad kad je politika pljuvala i gadjala pravo na najgori nacin.
  • Pera

    27.02.2023 20:03
    Ako napisemo 1000 komentara u roku od 24h sve ce se promeniti na bolje !!
    Malo sutra, naivicne! Narode ili ces da trpis ili ulica, nema trece. Na studente ne racunajte , oni ne znaju da moze bolje da se zivi - znaci ili vi izlazite na ulice ili tisincina
  • Budimo Rumuni!

    27.02.2023 19:50
    (Iako smo Srbi...)
    Hoćete organizovati proteste podrške u Novom Sadu ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti