Na dobrovoljno služenje vojnog roka ispraćeno 26 kandidata

U Centru Ministarstva odbrane u Novom Sadu ispraćeni su kandidati na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku.
Na dobrovoljno služenje vojnog roka ispraćeno 26 kandidata
Foto: Grad Novi Sad

Tom prilikom 26 kandidata, momci i devojke koji su ispunili sve propisane uslove, potpisalo je ugovore.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku.
On je objasnio da se to može učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elktronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP "Pošta Srbije".
 
Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu.
 
Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije. Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svaki kandidat, pored plaćenih trošova prevoza za odlazak i povratak sa dobrovoljnog služenja vojnog roka, mesečno dobija novčano primanje u iznosu od 38.000 dinara, a nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.
  • Sale NS

    28.02.2023 15:05
    U jbt, razbićemo svakoga!
    Nekada je u vojsku išlo 26 iz ulice, sada iz... ne znam odakle su svi ovi kandidati. Mislim, ljudi nisu ništa krivi, samo komentarišem.
    Samo čekam da neko smisli podvalu i za ovo kao za onaj konkurs "Prva šansa", "Pripravnik" ili tako nekako, kada su uzimali lovu uz nerad.
  • /

    28.02.2023 09:21
    /
    pretpostavljam da su to ovi komentatori koji ovde zagovaraju obavezno sluzenje vojnog roka.
    ej cak 26 srba
  • Koponen

    28.02.2023 08:53
    Koliko ih je, svi mogu da stanu u jednu tuš kabinu... Srbija do Tokija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti