Koje podloge i staze se u Novom Sadu čiste: Spisak postoji, a posao košta skoro 17 miliona dinara

Uprava za komunalne poslove je na dva odvojena tendera odabrala ponuđača koji će za skoro 17 miliona dinara čistiti novosadske ulice od žvaka i drugih nečistoća.
Koje podloge i staze se u Novom Sadu čiste: Spisak postoji, a posao košta skoro 17 miliona dinara
Foto: 021.rs
Suma koja je data za ova dva tendera skoro je u dinar ista kao i u prethodne dve godine, a i radove će izvesti isto preduzeće koje je u oba slučaja bila jedini ponuđać.
Naime, posao koji je opisan kao "uklanjanje žvakaćih guma i sličnih nečistoća sa trotoara i drugih javnih površina i pranje javnih površina izgrađenih od behatona i sličnih materijala" je dodeljen firmi Eurocom po ceni od 12.499.987,5 dinara sa PDV-om. 
Ista firma je dobila i posao na tenderu pod imenom "Održavanje tartan staza i drugih veštačkih podloga" po ceni od 4.999.080 dinara sa PDV-om.
 
Ovo je nešto veća u odnosu na prethodne dve godine kada je dato po 3.599.040 dinara sa PDV-om, ali samo zato što je sada povećan broj sportskih terena sa podlogom od tartana koji se održavaju za ukupno osam terena. Gledajući po kvadraturi, reč je o skoro istoj ceni kao i ranijih godina. 
 
Ne samo da je isti ponuđač i cena, nego su i tenderi u tekstualnom delo istovetni po sadržaju - samo je promenjen datum i dodate nove staze za održavanje.
 
Tako se očekuje da Eurocom i ove godine očisti 85.125 kvadrata trotoara napravljenog od behatona i 12.000 kvadrata trotoara od mermera, granita i drugih materijala.
 
Prema specifikaciji posla, javne površine izgrađene od behatona koje se čiste su: Dunavska, Zmaj Jovina, Katolička Porta, Mite Ružića, Kej (celom dužinom), Laze Telečkog, Miletićeva (pešački deo), Njegoševa, deo na Bulevaru Mihajla Pupina ispred bioskopa, Trg republike i druge, a izgrađene od asfalta, mermera, granita i sličnih materijala su Pozorišni trg, Trg slobode, Ulica kralja Aleksandra i druge. Naloge za čišćenje izdaje Uprava za građevinsko zemljište i investicije. 
 
Kada su u pitanju tartan staze, treba da se očisti 120.000 kvadrata tih površina, zatim 24.500 kvadrata površina od sintetičkih smesa i obave drugi manji poslovi. 
 
Radi se o sledećim lokacijama: tartan staze i razni sportski tereni celom dižinom Keja, sportski tereni u Turgenjevoj kod broja 2 i 5, basket tereni u Petra Drezgića 23, Đorđa Rajkovića 16, Limanskom parku i Radničkoj 51a u Veterniku, kao i tartan podloge na raznim dečijim igralištima i teretanama na otvorenom. Za podloge od sintetičkih smesa radi se o teniskim terenima na Keju, terenima za košarku u Nikole Marinkova, Dragiše Brašovana 10 i Gagarinova 10, zatim rukometni teren u Fruškogorskog odreda 4 i teren za mali fudbal u Đorđa Rajkovića 1b.
 
Kažimo i da Eurocom poslove na raznim tenderima za čišćenje javnih i drugih površina u Novom Sadu dobija godinama unazad. 
  • Jankovic Miljan

    02.03.2023 07:12
    Ne znam ko pere žvake ali vidim radnike Čistoće na ulici više nego poslednju deceniju. Nikad više “pešadije” i kamiona u gradu. Prvi put sada vidim da se čisti i pere oko kontejnera. Ja pozdravljam svaki vid napredka našeg grada i odgovorno tvrdim da novi direktor Čistoće ide dobrim putem. Logično je da ništa ne može da se resi preko noći ali ovim tempom kroz 6 meseci grad će se pozlatiti.
  • Damir

    01.03.2023 17:23
    Da rezimiramo
    Ulice se peru u užem centru grada kao i šetalište kej i peru se dečija igrališta. Za jednu firmu to je mnogo površina i dok se odradi jedno drugo se zaprlja i to je začarani krug. Ulice se peru po zafatom redosledu i parcijalno. Prvo ide uklanjanje žvaka pod pritiskom i toplom bodom a nakon toga ife dubinsko pranje specijalnom mašinim. Rafobi traju tokom cele godine isum u zimskim uslovima zbo mržnjenja.
  • Ко сам

    01.03.2023 10:55
    Улица
    Ја не видох да се уопште улице чисте а о прању да не говоримо.Прођите Руменачком...као да сте на путу за салаш...тротоари прљави а о коловозу не треба поменути шахте пуне блата,песка и лишћа...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti